Foto: DELFI
Latviešu rakstnieks Viktors Kalniņš jeb Viks gadu gaitā priecējis ar vairākiem darbiem, tostarp arī bērnu literatūru, ar kuru varoņiem var iepazīties, dodoties uz Kocēnu novada Vika pasaku parku.
Pasaku parkā ikviens laipni aicināts iepazīties ar rakstnieka Vika pasaku varoņiem, kuri atveido notikumus Vika darbos. Parka galvenais vadmotīvs ir iztēles veicināšana, kā arī bērnu iepazīstināšana ar viņiem veltīto literatūru. Dodoties pa labiekārtotajām taciņām, iespējams atrast vairākas koka skulptūras, kuras papildinātas ar nelieliem pasaku varoņu aprakstiem.

Savukārt pēc nelielās pastaigas iespējams piesēst piknika vietā, bet bērni var doties izklaidēties bērnu laukumiņā, kurā atrodas ne tikai slidkalniņš, šūpoles un citi atribūti, bet arī ārā trenažieri.
Foto: DELFI

Informācijas stendā pie pasaku parka ieejas minēts, ka iespējams izmantot arī gida pakalpojumus, kā arī pirms apmeklējuma lūgums sazināties ar biļešu pārdevēju. Parka veidotāji aicina saudzēt parku un tajā mītošos iemītniekus.
Foto: DELFI

Ko vēl apskatīt apkārtnē? Blakus atrodas greznā Dikļu pils un tās iekoptais dārzs.Tāpat Dikļi ir vieta, kur pirms 155 gadiem kārts šūpulis lielajiem Dziesmu svētkiem, tāpēc 2014. gadā Neikenkalniņā izveidotā dabas koncertzāle, kurai blakus atrodas arī iespaidīgi vides objekti, būs interesants apskates objekts. Plašāk par atpūtas iespējām Kocēnu novadā lasi te.

Turpinājumā neliels ieskats no pastaigas pa Vika pasaku parku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!