Foto: Publicitātes foto

Vasarā Rundāles pils dārzu ieskauj rožu kupenas, bet ik pavasari dārzu izdaiļo koši pavasara augi, un arī šis gads nav izņēmums. Pašlaik pils dārzu ieskauj simtiem skaistu tulpju ziedu, radot īstu pavasara ziedu paradīzi.

Pildītas, ar krokotām maliņām un ne tikai – Rundāles pils dārzs ir ieskauts pasakaini skaistās tulpju dobēs, bet jau pēc dažām nedēļām šeit uzziedēs peoniju kupenas un dārza karalienes rozes.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Rundāles pils pārstāve Ilze Kusiņa, no trešdien, 13. maijā, Rundāles pils franču dārzs atsāk publisko darbību, kur pašlaik pilnā plaukumā ir tulpes, un sāk ziedēt dekoratīvie augļukoki.

"Parka viesiem jāņem vērā, ka apmeklējuma kārtība būs citāda nekā pirms ārkārtējā stāvokļa. Pirmkārt, ir noteikta atsevišķa ieeja un izeja, lai cilvēku plūsma šajos virzienos nekrustotos. Franču dārzā būs iespējams iekļūt pa dārza centrālo ieeju (austrumu pusē pie pils), savukārt izeja atradīsies dārza rietumu pusē – pie Dārznieka mājas. Muzeja darbinieki īpaši aicina ievērot teritorijā un dārzā izvietotās informatīvās norādes un noteikto kustības plūsmu," informē Kusiņa.

Foto: Publicitātes foto

Rundāles pils pārstāve atgādina, ka verot durvis apmeklētājiem, arī Rundāles pils muzejs piedalās kopējā muzeju informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad, kuru organizē Latvijas muzeju biedrības biedri.


Rundāles pils aicina apmeklētājus iegādāties e-biļeti, izmantojot biļešu vietni muzeja mājaslapā.

Runājot par jaunumiem, Kusiņa informē, ka pirmdien, 18. maijā,tiek plānots atvērt apmeklētājiem arī daļu no Rundāles pils muzeja pamatekspozīcijas – tajā skaitā arī Mazo loku. "Apmeklējot muzeju, tāpat kā parkā, viesiem būs jārēķinās ar dažādiem drošības nosacījumiem un izmainītu kustības plūsmu telpās," atzīmē Kusiņa, kura mudina pirms muzeja vai parka apmeklējuma ielūkoties muzeja mājaslapā ar aktuālo informāciju. "Aicinām ikvienu būt atbildīgam pret sevi un citiem, neapdraudēt savu un citu veselību, būt laipniem, saprotošiem un pacietīgiem," aicina Rundāles pils pārstāve.

Foto ieskats skaistajā pils dārzā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!