Foto: Publicitātes foto
Nupat visai skaļi izskanēja stāsts, kā Lielstraupes pils bijušo īpašnieku dzimtas pēctecis vēlējās atgūt savu senču mājvietu un kā viņam to nedeva. Skaidrs, ka tajā, kāpēc viņam vajadzēja tieši šo pili, sava loma bija dzimtas vēsturei, taču, ja vēlme ir vienkārši kļūt par muižas īpašnieku vai pils saimnieku, Latvijā ir gana daudz iespēju, kur "izvērsties".

Portāls "Delfi" apkopoja aktuālo piedāvājumu, izpētot nekustamo īpašumu aģentūru mājaslapas un sludinājumu portālus. Cenas ir ļoti dažādas – no viena eiro līdz vairākiem miljoniem. Tas saprotams, jo pārdodamajiem īpašumiem ir gan ļoti atšķirīga platība un izmēri, gan arī stāvoklis – dažiem būs nepieciešama pilnīga (un attiecīgi ļoti, ļoti dārga) rekonstrukcija, citiem pietiks ar sīkāku remontu un piepucēšanu.

Interesanti, ka gandrīz visi šie iespaidīgie un vēsturiskie īpašumi pārdošanas sludinājumos gozējas ne pirmo gadu, un daža īpašnieka vēlme atbrīvoties no senās vēsturiskās ēkas jau ir kļuvusi teju izmisīga.

Viens eiro – un tu esi muižnieks!

Jā, tieši tāds, par vienu eiro, nu jau ir sludinājums par Madlienas Lielo muižu, kas atrodas salīdzinoši netālu no Rīgas, Ogres novadā. Vēl pirms četriem gadiem par šo īpašumu prasīja 337 000 eiro.

Kā parasti mēdz būt ar izteikti lētiem piedāvājumiem, nāksies brangi ieguldīt pēc tam. Madlienas Lielā muiža ir vairāk nekā bēdīgā stāvoklī, un tās savešana kārtībā prasīs ievērojamas investīcijas.


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!