Foto: Publicitātes foto
Jau 23. gadu pēc kārtas Ventspilī tiek noskaidroti sakoptāko, skaistāko un arī neparastāko dārzu īpašnieki. Godpilno vietu ieguvēji apbalvoti ne tikai ar pašvaldības atzinības rakstu, bet arī citām vērtīgām balvām, tostarp dāvanu kartēm stādaudzētavās vai dārzkopības centros.

Konkursa mērķis ir daiļdārzniekiem sniegt iespēju saņemt publisku atzinību un apbalvojumu par ieguldīto darbu dārza veidošanā un sakoptas pilsētas ainavas papildināšanā, jo katrs no dārziem ir unikāls – tajos tiek atspoguļota saimnieka personība un mīlestība pret dabu, vēsta Ventspils pilsētas pašvaldība.

Kā pērn pastāstīja pilsētas galvenā dārzniece Marta Dupate, konkursā godalgotās vietas tiek piešķirtas, izvērtējot dārza vizuālo kopskatu, priekšdārzu, dārza funkcionālo zonējumu, tā izteiksmību skatā no ielas, kā arī arhitektūras formu saderību ar kopējo dārza veidolu un arhitektūras kvalitāti (piemēram, vai žogs ir vecs, atjaunots vai jauns).Tāpat lielu lomu spēlēja dārza uzturēšanas kvalitāte, vērtējot apdobītes, nopļauto zālienu un to, cik apkopti ir dobēs esošie augi.

Nominācijā "Individuālās dzīvojamās mājas dārzs" godpilno 1. vietu ieguvusi Nikolajenko ģimene.

2. vietu ieguvusi Šnepstu ģimene.

Savukārt godpilnā 3. vieta piešķirta Berķu ģimenei.

Nominācijā "Skatītāju simpātija" 1. vietu izcīnīja Georgioglo ģimene.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!