Foto: Shutterstock

Ar Īriju katram ir savas asociācijas – kādam tā ir alus krodziņu zeme, kādam šķiet, ka uz turieni brauc tikai piepelnīties, bet vien retais to uzskata par ideālu ceļojuma galamērķi. Bet velti! Īrija ir sena un skaista zeme, kur klinšu virsotnēs slejas leģendām apvītas pilis, bet ceļmalās netraucēti ganās aitas. Mierpilnas lauku ainavas mijas ar trauksmainu Atlantijas okeāna piekrasti, bet pilsētās blakus viduslaiku celtnēm slejas moderni debesskrāpji. Tā ir kontrastu zeme, kuru noteikti vērts apskatīt.

Atlantijas okeāna piekraste

Īrija ir trešā lielākā sala Eiropā, kuras rietumu daļu apskalo Atlantijas okeāns. Rietumu piekrastes reģions ir slavens ar skarbajiem vējiem un iespaidīgām klintīm. Viens no populārākajiem maršrutiem, kas ved gar pašu okeāna malu ir "Wild Atlantic Way". Tas ved pa visu Īrijas rietumu krastu, kura garums ir gandrīz 2500 kilometri.

Ceļā atrodas neskaitāmas dabas pērles – slavenās Moheras klintis un "Fanad Head" klints, kur var baudīt mieru un viļņu šalkoņu. Savukārt, mērojot 76 pakāpienus, var nokļūt "Fanad Head" bākā, no kuras paveras elpu aizraujošs skats uz Atlantijas okeānu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!