Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Uzrullēju no rīta loga žalūziju un aiz sajūsmas iekšēji spiedzu – ārā spīd saule! Esam Malagā. Ir janvāris. Jau iepriekšējā vakarā, izkāpjot no lidmašīnas, gaisā bija jūtama pilnīgi cita smarža, garša un siltums. Saule šeit spīdot 300 dienu gadā, kam par godu Malaga tiek saukta arī par Costa del Sol jeb Saules piekrasti.

Pirmajā vakarā izveidojas jautra un kurioza situācija tuvējā pārtikas veikalā. Pēc lidojuma mūsu kompānijai nav vēlmes doties uz kādu bāru vai restorānu, tāpēc ejam inspicēt 100 metru attālumā esošo "Carrefour" veikalu. Protams, paņemam vīnu, vēl šādus tādus lokālus našķus, augļus, stāvam rindā pie kases, līdz vienā brīdī kasiere kaut ko sāk satraukti runāt spāņu valodā, vicināt rokas un rādīt uz kasei tuvākajiem pircējiem. Instinkts nekļūdīgi pasaka priekšā, ka tas kaut kādā veidā ir saistīts ar alkoholiskajiem dzērieniem, kuri nav tikai mums vienām (esam ieradušās veikalā minūtes 15 pirms slēgšanas pulksten 23.00). Laimīgā kārtā spāņu puisis, kurš ir pirmais rindā, ļauj pēdējās divās minūtēs iegādāties kāroto lietu trim pircējiem, no mūsu puses viņam tiek vārdiska pateicība un apsolījums, ka ir nopelnījis miljons karmas punktu.

Oficiālie avoti par Malagu (spāņu val. – Málaga) vēsta tā: ostas pilsēta Spānijas dienvidos, Andalūzijas autonomajā apgabalā, Malagas provincē. Pilsēta atrodas Vidusjūras krastā, Costa del Sol piekrastē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!