Foto: Shutterstock
Garās svētku brīvdienas ne visos rada neizmērojamu prieku par ilgi gaidīto atpūtu. Ja tās pavadi vienatnē un dzīvespriecīgās tuvinieku un draugu čalas tev kādu iemeslu dēļ iet secen, nenokar degunu! Laiks, kurā dzīve būs nedaudz apstājusies, dažādu iestāžu darbiniekiem baudot atpūtu, var tikt pavadīts arī lietderīgi. Piedāvājam pāris ideju, kā izmantot brīvās dienas, neslīgstot depresijā.

1. Ja svētku brīvdienas plāno pavadīt lielākoties mājās, tev beidzot ir iespēja izlasīt visas "Bada spēļu", "1Q84", "Greja 50 nokrāsu" daļas, kā arī citas grāmatas, kas jau sen skumji gaida savu kārtu un sabojā tavu noskaņojumu, kad redzi, kā tās pamazām pārklājas putekļiem.

2. Lieliska alternatīva grāmatām ir arī dažādas filmas un seriāli. Ja tev ir gana daudz apņēmības, vari pamazām sākt skatīties 100 labākās filmas, kas dzīves laikā it kā jāredz katram cilvēkam!

3. Kad tu pēdējo reizi kārtīgi izgulējies? Izbaudi šo iespēju, nebēdājoties par modinātājpulksteņa zvaniem, un beidzot tiec vaļā no zilajiem riņķiem zem acīm!

4. Ja tev svētkos nav jāuzņem viesi vai pašai jādodas ciemos, velti laiku, lai iepazītos ar veselībai draudzīgākajiem produktiem un to pagatavošanas receptēm, kas ļaus tev beidzot pievērsties figūrai draudzīgākam uzturam, ēdot patiešām īstas maltītes, nevis biezpienu, kas sajaukts ar grieķu jogurtu. Tā varēsi nebēdāties par visu sieviešu biedu – Ziemassvētku laikā uzēstiem kilogramiem.

5. Brīvdienās, visticamāk, sporta zāles lielākoties būs krietni tukšākas nekā parasti. Dodies turp un izbaudi iespēju neviena netraucētai strādāt ar trenažieriem, nestāvēt rindā uz skriešanas celiņu un dušām, kā arī ieiet saunā, nepiedzīvojot neērtības sajūtu, kad tur sastopies ar kādu treniņu biedreni, ko zini pēc izskata un vārda, bet ar kuru noteikti nevēlies iepazīties tuvāk.

6. Velti laiku savam hobijam! Tu jau sen gribēji uzšūt svārkus vai iemācīties jaunus ģitāras akordus? Lūk, īstais brīdis, kad šo lietu apguvei vari pievērsties pilnībā!

7. Ja vēlies doties iepirkties, vari kādu tirdzniecības centru apmeklēt Otrajos Ziemassvētkos. Ļaužu pūļi būs izklīduši, un tu patiešām varēsi izbaudīt laikošanas procesu, nesmokot pārkarsētās ģērbtuvēs un nespiežoties nebeidzamās rindās.

8. Mēs visas zinām, cik apnicīga var būt fotogrāfiju izvēlēšanās to izdrukai. Tomēr vēlme glabāt bildes taustāmā formātā piemīt lielākajai daļa no mums. Nu tu vari lēnu garu pārskatīt gadu gaitā krātos attēlus un nosūtīt tos izdrukai, neviena netraucēta.

9. Kad tu pēdējo reizi ielūkojies skapju augšējos plauktos un kastēs, ko glabā gadu gadiem? Kad mūsu grafiks ir saspringts, mājas ģenerāltīrīšana pārvēršas par murgu, balansējot uz laika trūkuma un pārguruma radīta nespēka, lai tīrīšanas darbiem pieķertos darba dienu vakaros. Aiztaupi šīs sajūtas un sakārto māju pamazām!

10. Protams, brīvdienas tev nebūt nav jāpavada vien mājās! Vari doties arī skrējienā vai kādā pastaigā, izbaudot pilsētas ainas un svaigo gaisu!

11. Izmanto laiku un sastādi muzeju sarakstu, ko vēlies nākotnē apmeklēt. Tāpat vari veltīt laiku kāda ceļojuma izplānošanai vai sava apņemšanos saraksta izstrādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!