Foto: Shutterstock
Lai arī pavasarī tā vien gribas doties ārā no mājas un ļauties vieglprātībai, vakari ir kļuvuši gana gari, lai atliktu laiks paņemt rokā arī kādu grāmatu.

Tiem, kas saprot, ka pavasara vējš pārņēmis prātu, līdzsvaram noderēs racionālā skaitļu pasaule, kurā ieved numeroloģija. Savukārt tie, kurus interesē dzīvības un enerģijas ritmi, var smelties zināšanas par to, kā Mēness gaitu izmantot savā labā. Gluži par astrologu vai numerologu, izlasot šīs grāmatas, kļūt nevarēsi, taču šo ezotērikas nozaru pamati kļūs krietni vien skaidrāki.

Mēness, daba, cilvēki

Izdevniecība Avots, 2016, 179 lpp.

"Mēness, daba, cilvēki" ir izdevums tiem, kuri vēlas saprast un apzināti izmantot dabas ciklisko plūdumu savā labā. Kamēr dažs to veic intuitīvi, citam patīk zināt, kas slēpjas "aiz apvāršņa".

Grāmatas veidotāji šajā noslēpumainajā pasaulē mūs ievada ar šādiem vārdiem:
"Mēness joprojām cilvēkiem ir noslēpums. Zinātnieki to vēl nav izpētījuši, varbūt tas būs lemts tikai nākamajām paaudzēm. Taču gadsimtu, varbūt pat gadu tūkstošu laikā cilvēki ir apkopojuši tūkstošiem pazīmju un ticējumu, kas saistīti ar Mēnesi, tā fāzēm, atrašanos noteiktā Zodiaka zīmē. Var tiem ticēt vai neticēt, var pārbaudīt un pārliecināties, var apstrīdēt."

Grāmatas ievaddaļu veido kodolīga informācija par cilvēka un Mēness attiecībām dažādās kultūrās un laiku lokos, kam seko izvērstas praktiskās sadaļas. Pirmajā no tām sīki uzskaitīti un paskaidroti attiecīgajās dienās veicamie dārza darbi: norādīts, kas darāms konkrētajā gadalaikā, fāzē un zodiaka zīmē, lai maksimāli izmantotu dabas ritmus savā labā. Uzzinām arī to, pie kā nebūtu ieteicams ķerties, lai lieki neizniekotu paši savus, sēklas un dēsta spēkus. Turpinājumā ir apkopoti konkrēti augi un darbi, kas raksturīgi katram gadalaikam.

Grāmatas nobeigumā skaidrots, kā Mēness mūs ietekmē vienas diennakts gaitā. Kad un kāpēc jūtamies vismožāk, kad jāuzmanās, piemēram, tiem, kam raksturīgs zems asinsspiediens vai ir nosliece uz depresiju.

Grāmatas sastādītāja Ilze Vjatere aprakstījusi, kuri no litoterapijas akmeņiem (kristāliem) palīdz atvieglot soli tiem cilvēkiem, kuri skarbāk izjūt enerģijas svārstības un izdzīvo it kā bez iemesla mainīgus noskaņojumus.

Uzzināsim arī, kurš laiks ir svētīgāks attiecībām, kurš – veselībai, bērniem, mājas solim un veiksmei darbā.

Numeroloģija

Izdevniecība "J.L.V", 2015, 112 lpp.

Grāmata palīdz lasītājam spert pirmos soļus aizraujošajā numeroloģijas pasaulē. Uzzināsi, ar ko nodarbojas numeroloģija, gūsi ieskatu tās vēsturē, tuvāk iepazīsi savu "numeroskopu".

Grāmatas pirmā nodaļa ir ceļojums ciparu pasaulē, kurā aprakstīta katra cipara individuālā nozīme. Otrā nodaļa sniedz ieskatu par to, ko skaitļi, ko satur cilvēka vārds un dzimšanas datums, par viņu var pateikt. Savukārt trešā nodaļa apraksta, kā ar skaitļiem varam pilnībā novērtēt dabu un sabiedrību, kurā dzīvojam.

Lūk, fragments ieskatam:

"Daudzi cilvēki uzskata numeroloģiju par zinātni ar noteiktu iekšējo loģiku, struktūru un sistemātisku pieeju. Tas, kā mēs nolasām un simboliski lietojam skaitļus, atspoguļo mūsu spēju tos interpretēt: numeroloģija paļaujas gan uz instinktu un intuīciju, gan arī uz tās principu racionālu izpratni. Ne skaitļiem piedēvētās nozīmes, ne to lietošanas veids nav kaut kas fiksēts un nemainīgs. Tomēr, ja jūs tiem pietiekami ticat, skaitļi var kalpot kā norādes, kas iezīmē sevis izpratnes virzienu un parāda, kā vislabāk ievirzīt savu dzīves ceļu pozitīvā gultnē. Pat ja sākumā jūsu attieksme ir skeptiska, varēsiet uzzināt skaitļu nozīmi un saprast tos veidā, kas jums šķiet jēgpilns, ja vien turēsiet savu sirdi un prātu atvērtu. Jo vairāk pētīsiet skaitļus un to nozīmi, jo vairāk sajutīsiet caur tiem plūstošo enerģiju."

Izmanto šo grāmatu arī saviem radošajiem un garīgajiem meklējumiem, pieskaņojoties Visuma enerģijai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!