Neviena cilvēka nākotne nav iepriekš pilnībā zināma – tā ir atkarīga no katras izvēles, kuru izdarām. Līdz ar to iespējamo nākotnes scenāriju skaits ir teju vai bezgalīgs. Apmeklēt pareģi var būt jautri un aizraujoši, taču, ja neesi pilnas apziņas stāvoklī, tas var būt ļoti bīstami, turklāt pareģojums var būt kā nelaimes recepte, brīdina "Wakeup-world". Komentē rūnu mantikas un maģijas pasniedzēja Agnese Gloda un dziedniece, runoloģe un fenšui specāliste Jekaterina Stankeviča.

Sliktākais, kas var notikt

Patiesībā pareģojumi diezgan viegli var kļūt par patiesību, pat ja notikuma iespēja sākotnēji šķiet minimāla. Brīdī, kad tiek veikts pareģojums un tu tam notici, tā iespēja piepildīties palielinās neskaitāmas reizes. Ja pirms pareģojuma iespēja piepildīties bija 10%, tad pēc tā – pat vairāk nekā 50%.

Runoloģei Jekaterinai šis jautājums allaž šķitis interesants: "Ne reizi vien esmu apspriedusi to ar astrologiem, tarologiem, citiem līdzīgu prakšu meistariem. Mūsu viedokļi sakrīt tajā ziņā, ka cilvēka dzīvē ir kaut kādas "tendences", taču, vai tās tiks realizētas un tieši kādā ceļā, – tas atkarīgs no paša cilvēka izvēles. No viņa ticības tam vai citam notikumam vai liktenim. No viņa aktīvas rīcības un bezdarbības. Šeit darbojas gana daudz faktoru, ko grūti aprakstīt pāris teikumos."

"Gaišreģis norāda vienu (vai pāris) versijas, kā var izvērsties notikumi. Ja kverentu (jautātāju) pareģojums apmierina, jāpieliek maksimums spēka – gan fiziskā, gan emocionālā –, lai pareģojumu piepildītu dzīvē," skaidro rūnu maģijas eksperte Agnese Gloda. "Ja pareģojums nav pozitīvs, vienkārši jāsaprot, ka tā ir tikai viena no vairākām iespējamībām, – nevajag baidīties un barot pareģojumu enerģētiski, bet pielikt spēkus, lai izvairītos no kaut kā tāda piepildīšanās dzīvē."

Kā pareģojumi kļūst par īstenību?

Bieži cilvēki apmeklē pareģus tad, kad ir uztraukti, sagrauti un viegli ievainojami, taču tas patiesībā ir vissliktākais laiks, kad doties pie pareģa, jo tad cilvēki visvairāk uzticās pareģojumiem, tajā skaitā – kļūdainiem un neprofesionāliem. Tāpat, līdzīgi hipnozei, bieži cilvēki nonāk alternatīvā apziņas stāvoklī pareģošanas laikā, tādējādi pareģojums pa tiešo nonāk zemapziņā un darbojas tur kā programma, kas automātiski vada dzīvi.

Jekaterina piekrīt, ka nomāktības un izmisuma brīži nav labākā izvēle, kad vērsties pie gaišreģa, un ne tikai tādēļ, ka dzirdētais viegli nonāk zemapziņā, bet arī tādēļ, ka cilvēks atrodas "nepareizā, neharmoniskā un novājinātā stāvoklī" un tādējādi pats formē negatīvos apstākļus, ko nolasa zīlnieks. "Ja cilvēks izrausies no panīkuma un noskaņos sevi pozitīvi, tad pievilksies arī citi apstākļi. To var salīdzināt ar radiouztvērēju – uz kāda viļņa esi noskaņojies, tāda mūzika arī skanēs. Tieši tāpēc ne visi pareģojumi piepildās – atliek cilvēkam pārslēgties, un viņu "pārnes" uz citu dzīves līniju, kur notikumi sakārtojas citādi."

Šeit var aplūkot divus biežāk sastopamos pareģojuma scenārijus – negatīvo un pozitīvo," komentē Agnese. "Pirmais – tuvākajā nākotnē kverentam pareģotas negatīvas dzīves situācijas. Tās apdomājot un jau sākot par to pārdzīvot, cilvēks gluži vienkārši tās pievelk. Kā anekdotē – brauc vīrs tramvajā un drūmi domā: "Dzīve – viena vienīga draņķība, sieva – īsta palaistuve, cilvēki – savtīgi maitas..." Aiz muguras viņam stāv eņģelis un pieraksta bloknotiņā – dzīve draņķīga, sieva palaistuve, cilvēki maitas... "Cik jocīgi, jau atkal tas pats," domā eņģelis. "Bet ko lai dara – ja reiz pasūta, jāizpilda vien ir."

Otrs variants – tuvākajā nākotnē kverentam pareģoti pozitīvi notikumi. Cilvēks atslābst, cer, ka viss dzīvē sakārtosies brīnišķīgi, un aizmirst, ka pie šā brīnišķīguma arī pašam pūles jāpieliek. Te kā piemēru var minēt pastāstu par vīru, kurš pats sev šķita pagalam neveiksmīgs un nelaimīgs. Katru vakaru vīrs pirms miega lūdza Dievu, lai tas dod viņam laimestu loterijā. Lūdzās mēnesi, divus, gadu, divus, trīs... Bet palīdzības kā nav, tā nav... Un pēkšņi no debesīm atskan balss – klau, tu kaut vai loterijas biļeti būtu nopircis!"

Tajā, ka pareģojums pārtop realitātē, īstenībā nekā mistiska nav. Kad tu notici pareģojumam, tas ar ticības spēku tiek "ierakstīts" zemapziņā kā jau noticis notikums. Līdz ar to zemapziņa pieskaņo izvēles šim pareģojumam, tādējādi palielinot pareģotā notikuma iespējamību.

Protams, ja saņemam labu pareģojumu, notikumu gaita var strauji uzlaboties, jo apziņa būs ieprogrammēta uz vēlamo iznākumu. Taču kas notiek, ja tiek pareģots kas slikts? Šķiršanās, tuvinieka nāve, slimība, nelaimes gadījums? Jebkuram pareģojumam var būt ļoti liels spēks, ja tam noticam un tas tiek ierakstīts mūsu zemapziņā. Vairāki pareģi ir pat pārtraukuši šo darbu tieši viena iemesla dēļ – jo sākuši saprast, ka patiesībā šādā veidā cilvēkiem nemaz nepalīdz.

Pirms atmest ar roku iespējām izzināt nākotni, atceries – visas atbildes ir tevī, un, jo vairāk uzticēsies savai iekšējai balsij, jo spēcīgāka un uzticamāka tā kļūs. Jebkurš nopietns pareģis pats atgādinās klientam, ka viņš ir tas, kas nosaka savu nākotni, līdz ar to var izvairīties no pareģojuma, ja to vēlas.

Ko mēs barojam ar savu enerģiju?

Ir arī šāds viedoklis – ik reizi, kad apmeklējam gaišreģi, neapzināti atdodam viņam daļu savas enerģijas. Turklāt spēcīgāki pareģi paņem vairāk enerģijas apmaiņā pret atbildēm un ieteikumiem.
Runoloģe Agnese šim viedoklim īsti nepiekrīt: "Ņemot vērā, ka kverents pie pareģa parasti vēršas sarežģītā dzīves periodā vai, kad jāizvēlas turpmākais dzīves ceļš, viņā pārsvarā ir ne tās pozitīvākās enerģijas. Un drīzāk jau pareģis (neskatoties uz to, ka zīlēšana un citas enerģētiskās prakses patērē ļoti daudz enerģijas) aizsargā sevi, savu enerģētisko lauku no klienta enerģētikas. Ja aplūkojam sava veida enerģētisko vampīrismu, tad šajā situācijā tā būtu "pabarošanās ar negatīvu", taču ikviens veselīgi domājošs cilvēks no negatīva cenšas izvairīties. Šeit talkā nāk dažādi aizsardzības amuleti, dzīvā uguns (svece) un citi pareģa atribūti."

"Mēs patiesi apmaināmies ar enerģiju pie katras kontaktēšanās – gribam to vai negribam. Un vampīrisma gadījumi patiesi ir, taču nevar teikt, ka ka tas notiek ik reizi, stājoties kontaktā ar gaišreģi. Tas ir atkarīgs no personības, un nereti tieši pats klients var kļūt par enerģētisko vampīru," uzskata arī fenšui konsultante Jekaterina.

Ja esi devies pie pareģa

Foto: Shutterstock

Lūk, pāris ieteikumu, ko vērts ņemt vērā, ja esi nolēmis apmeklēt pareģi.

Nedari to laikā, kad esi psiholoģiski viegli ievainojams.

Neļauj pareģotājam ievest tevi alternatīvā apziņas stāvoklī. Izdari nelielas kustības, sēdi taisni, pārliecinies, ka tev ir pilnīga kontrole pār sevi. Neļauj viņam nolasīt sevi. Te gan jāņem vērā, ka, neļaujot piekļūt savam informācijas laukam, tu traucē pareģa darbam, un tad jājautā – kāda jēga par to maksāt naudu?

Atgādini sev pēc iespējas biežāk, ka pareģotais ir tikai viens no iespējamajiem scenārijiem. Ja dzirdi kaut ko nepatīkamu, uzreiz atlaid to. Ja tas palīdz, vari lūgt, lai draugs nāk līdzi un atgādina, ka tā ir tikai viena iespēja. Protams, izņemot gadījumu, ja tas ir tev tīkams pareģojums.

Nebaidies uzdot jautājumus, piemēram, – kā pasargāties no draudīga pareģojuma, kā uzlabot situāciju, kā izpildīt kādu lietu tev vislabākajā veidā u.tml.

Dažkārt mums ir nepieciešama palīdzība "no ārienes". Taču, ja tu neuzticies cilvēkam kā pareģim, ja baidies izdzirdēt kaut ko nevēlamu, tad tiešām nav vērts pie viņa iet.

Ko darīt, ja jau esi saņēmis negatīvu pareģojumu?

Atceries, svarīga ir ticība pareģojumam, nevis pats pareģojums. Lai izvairītos no nepatīkama pareģojuma:

  • atlaid to. Lai pareģojums piepildītos, tam vajag enerģiju. Ja to nedosi, tas nevarēs manifestēties;
  • nemēģini no tā izvairīties. Izvairīšanās ir zīme, ka tam tici, savukārt ticot tu stiprini šīs ticības egregoru, palielinot iespēju, ka pareģojums piepildīsies;
  • pārstāj iztēloties pareģojumu. Nedomā par to, jo arī šādā veidā tu dod tam enerģiju;
  • pameditē, lai ieaicinātu savā dzīvē pozitīvu. Ja tev tas ir pieņemamāk, noskaiti lūgšanu par veiksmīgu problēmas atrisinājumu;
  • izveido aizsargājošu amuletu.

Neuztver pareģojumu kā neizbēgamu nākotni. Zini, ka tā ir tikai viena no daudzajām iespējamībām. Tas ir kā brīdinājums, no kā tu vari izbēgt. Lai izbēgtu no nevēlamām sekām, iespējams, kaut kas jāizmaina savā uzvedībā vai domāšanā, jāpārskata attiecības ar kādu cilvēku. Mēs vai nu radām savu dzīvi, vai nolaistām rokām peldam pa straumi un ļaujam pareģotajam piepildīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!