Šā mēneša gaviļnieces Zivis ir zodiaka "smalkās dvēseles" – emocionālas, līdzjūtīgas un gatavas apkārtējos pārsteigt ar negaidītām atklāsmēm. Viss minētais Zivis padara par lieliskām virtuves pavēlniecēm, jo viņas nebaidās eksperimentēt un spēj harmoniskā kulinārās mākslas darbā savienot vissmalkākās garšas un aromāta nianses. Un, ja kādreiz gadās aizsapņoties un katliņš piedeg, tas Zivīm nav iemesls krist izmisumā un zaudēt vēlmi radoši izpausties virtuvē.

Zivis mīl romantisku atmosfēru, pieklusinātu apgaismojumu, mūziku un, ko tur liegties, iztēli raisošus dzērienus, turklāt neskopojas ar komplimentiem pavāram un personālam – restorāniem šādi apmeklētāji ir īsta Dieva dāvana! Toties Zivju veselība par ieilgušām vakariņām un neregulārām maltītēm nebūt nav sajūsmā.

Lai dzelzs nepietiekamība neizraisītu anēmiju vai zemu asinsspiedienu, Zivīm ieteicami produkti, kuros tā ir daudz: aknas, nieres, liesa liellopa gaļa, jērs, olu dzeltenumi, bet, ja Zivis ir veģetārietes, – pilngraudu izstrādājumi, bietes, spināti, salāti, visdažādākās kāpostu šķirnes. Minētajos dārzeņos ir dzelzs fosfāts – Zivju veselības formula –, kas pēc termiskas apstrādes zūd, tāpēc vislabāk tos lietot svaigā veidā. Arī zivis un jūras produkti ir laipni lūgti uz Zivju galda (goda vietā: lasis, forele, tuncis, austeres). No augļiem Zivju pareizā izvēle ir meža zemenes, persiki, aprikozes, mango, vīģes, dateles un rozīnes, arī rieksti.

Lai uzburtu gardumu, Zivīm nav jāķeras pie kaut kā pārmēru sarežģīta: pietiek ar vienkāršu ēdienu, kam pievienota garšvielu buķete. Te nu saraksts garum garš: gurķumētra, krustnagliņas, muskatrieksts, baziliks, koriandrs, ingvers, pipari, mārrutki, kārijs, čilī, anīss, pelašķi, artišoki, sinepes, kadiķogas, rozmarīns — katra ir pilnvērtīgs solists, bet Zivis tās prot apvienot neparastā ansamblī. Pat parastu piena putru Zivis spēj izvārīt kaut kā neparasti!

Pavisam no sāls Zivis atrunāt neizdosies, taču to, tāpat kā kafiju, ēdienkartē vajadzētu pēc iespējas ierobežot. Arī alkohols uz Zivīm iedarbojas spēcīgāk nekā uz citām zīmēm, tāpēc derētu par moto izvēlēties šādu prātulu: "Es nedzeru — es degustēju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!