Varētu padomāt – diena kā diena, labākajā gadījumā – bučas un dāvanas, sliktākajā – stress, vilšanās un sajūta "paldies Dievam, garām ir". Tomēr tas nav tikai datums kalendārā, kurš norāda, ka vecums piezadzies vēl tuvāk, – tas ir īpašs laiks, kad iespējams savu dzīvi izmainīt.

Daudzie padomi, kā pavadīt pirmās 12 sava personīgā gada dienas, droši vien strādā, un no astroloģijas viedokļa īpaši svarīga ir tieši tā diena, kad Saule atgriežas tajā grādā un minūtē, kur atradusies tavā dzimšanās mirklī. Astrologi to dēvē par solāro dzimšanas dienu, un precīzas datorprogrammas aprēķini rāda, ka šis brīdis var būt ar nobīdi +/–1 diena no tavas dzimšanas dienas.

Solāra planētas dod vēlējumu jaunajam gadam

Saules ietekme mums, Zemes iedzīvotājiem, ir ārkārtīgi nozīmīga, tā ir dzīvības avots. Būdama šīs Saules sistēmas centrs, tā reprezentē arī mūsu "centru", dzīvessparu un radītspēju, gribasspēku, sociālo potenciālu, spēju mīlēt (sasildīt visus savos staros) utt. Saule norāda to jomu, kurā šajā dzīvē esam nākuši spīdēt, – viens spožāk, cits – dūmakaināk, tomēr spīdēt, t.i., piepildīt savu šīs dzīves misiju. Tāpēc tik liela nozīme ir tieši Saules ciklam.

Mācība par Visuma cikliem – astroloģija – uzskata, ka viena cikla sākumā ir iekodēta informācija par visu ciklu. Tāpēc uz īsto dzimšanas brīdi veidota īpaša astroloģiskā karte parāda nākamā gada svarīgākās tendences. To sauc par solāro prognozi.

Astroloģe Indra Saukāne "Dzīvesziņas Gadagrāmatā 2016" solāru raksturo šādi: "Šis ir īstais laiks gribas un radošās enerģijas fokusēšanai tam, ko patieso gribam. Un astroloģiski šis brīdis kā fotogrāfija nofiksē vēlējumu un norādes, ko planētas "dod", jaunajam gadam iesākoties. Precīzākai "vēlējumu" izpratnei vēlams vērsties pie astrologa, kurš skaidrojumā ietvers visas nianses."

Arī numeroloģijā svarīgs personiskais gads

Kalendārā gada maiņa ir tikai viens no papildu rādītājiem, jo numeroloģijā gadus skaita no dzimšanas dienas, stāsta numeroloģe Aija Stabiņa. Cikla gada cipars iezīmē pamattendences, dekorācijas, kādas dzīve būs uzstādījusi šajā gadā.

"Piemēram, pirmais cikla gads atņem daudz spēka vai arī tev ir daudz enerģijas un ir atvēries ceļš uz karjeras virsotnēm," skaidro Aija. "Jebkurā gadījuma, paskatoties uz to, kā notikumi norit katrā cikla gadā, var redzēt, vai tu dzīvo pareizi."

Šis personālā gada cipars ir plaša un atsevišķa tēma, vien piebildīšu, ka šo skaitli aprēķina pēc formulas "pilni gadi + 1" un reducē līdz vienam ciparam. Tātad, ja man ir 46 gadi, tad mana personālā gada cipars ir 4+6+1=11 un 1+1=2. Un šī divnieka enerģija stājas spēkā manā 46. dzimšanas dienā!

Prognožu uzdevums – palīdzēt tev fokusēt spēkus

Protams, astroloģijā ir arī citas prognozēšanas metodes, kas iezīmē gada galvenos uzdevumus. Viena no tādām, kur atkal galvenā loma ir gadam, ir zodiakālās direkcijas. Vienkāršoti sakot, šī metode pēta, kurus dzimšanas kartē ieliktos notikumus iekustinās planētas, pieņemot, ka katru gadu dzimšanas kartes planētas pārvietojas par vienu grādu uz priekšu.

Mana personīgā astroloģes pieredze rāda, ka šī ir ļoti precīza un ticama metode, atslēgas punktus (veselības problēmas, bērna radīšanas tēmu, karjeras kāpumu, dzīves vietas vai valsts maiņu, lielo mīlu utt.) cilvēka dzīvē ar to tiešām var noteikt, tāpēc, lai secinātu, ar kādām tēmām cilvēkam šajā gadā jāstrādā, es pamatā izmantoju tieši šo metodi.

Taču, lai pie kuras nākotnē ieskatīšanās metodes mēs pieturētos, galvenais ir jautājums – kāpēc to darīt?

Ne jau tāpēc, lai uzzinātu, "kas būs". No tā patiesi nav jēgas, īpaši tad, ja cilvēks neprot tikt galā ar nelabvēlīgu vai pat draudīgu pareģojumu. Un ne velti astrologu ētikas kodekss liedz prognozēt nāvi – kaut kāda daļa iespēju izmainīt notikumu gaitu mums tomēr ir!

Turklāt tā daļa ir salīdzinoši liela. Tāpēc ir pat ļoti vērtīgi zināt, kuras tēmas, kādi dzīves uzdevumi risināmi konkrētajā gadā, uz ko vairāk fokusēties, kādām zīmēm un informācijai pievērst uzmanību, uz ko laiku netērēt, lai "neizmainītos sīknaudā". Un tad attiecīgi izvirzīt mērķus, kuru sasniegšanu konkrētajā laikposmā atbalsta Visums, dabas cikli un mūsu individuālie ritmi. Jo – tēmas jau pacelsies tik un tā, un labāk, ja esam tām gatavi.

Kad gada uzdevumi noskaidroti, tad jau katrs pats var izvēlēties metodi to "iegriešanai" – vai tā būtu vizualizācija, afirmācijas, mājokļa pārkārtošana pēc fenšui, konkrētam nolūkam veltīts ugunsrituāls vai vēl kāda cita tehnika.

Tas viss, protams, neizslēdz ziedus, svinēšanu un torti! Taču kādu brīdi šajā dienā noteiktu būtu vērts veltīt sava nākamā gada formēšanai. Lai priecīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!