Šīs dienas jubilāru dzimšanas kārts ir erca kalps. Ko tas vēsta par sava aizbilstamā raksturu, dzīves uzdevumiem un pārbaudījumiem?

Erca kalps ir viena no trim tā dēvētajām fiksētajām kārtīm, tāpēc viņš ir stabils savos priekšstatos par mīlestību. Augstākajā līmenī erca kalps iemieso sevī kristīgās mīlestības kvintesenci – ziedošanos. Par spīti tādam kā brieduma trūkumam, viņu vada viedums un augstāki motīvi. Šīs kārts pārstāvji spēj atteikties no personiskajām interesēm augstāka mērķa vai garīgas mācības vārdā.

Vienlaikus viņi ir dzimuši līderi un var sasniegt virsotnes savā profesijā, kur daudz palīdz arī stūrgalvība, taisnīguma izjūta un pienākuma apziņa. Savu doto vārdu centīsies turēt.

Ja reiz erca kalps tevi ir iemīlējis, tad būs gatavs ziedoties, jo, iespējams, tu esi daļa no viņa pasaules glābšanas plāna. Bet tas vēl nenozīmē, ka tu tāds(-a) esi vienīgais(-gā). Viņam piemīt tendence iesaistīties līdzatkarīgās attiecībās.

Uzdevums: sekot līdzi tam, lai viņa upuri nebūtu bezjēdzīgi, neiegrimt pārāk dziļi pašapcerē un nezaudēt saikni ar realitāti. Erca kalpam jākļūst par piemēru citiem – jāparāda, kā iespējams mīlēt.

Pārbaudījums: nepaļauties savas tumšās puses iespaidam un nepiebiedroties "kalpu–blēžu" pulciņam, nekrist vieglprātībā un nepārvērsties par parastu donžuānu (vieglas uzvaras mīlas frontē ir erca kalpa vilinājums).

Erca kalpi ir arī Ivars Poikāns, Normunds Laizāns, Sandis Prūsis, Romāns Abramovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!