Saules sistēmas ātrākā planēta Merkurs, kas astroloģijā atbild par domāšanu un komunikāciju, no 13. līdz 30. maijam atradīsies mierīgajā Vērša zīmē. Šis Ziņneša novietojums domāšanā ienesīs vairāk apdomas un harmonijas, nekā tas bija laikā, kamēr Merkurs atradās impulsīvajā Auna zīmē.

Merkurs nosaka mūsu saziņas stilu un ietekmē to, kā notiek informācijas uztvere un sagremošana: gan runā, gan rakstos. Vērša zīme, savukārt, ir viskonservatīvākā zodiaka zīme, tai patīk stabilitāte un drošība. Vērsis ir arī viena no visgausākajām zodiaka zīmēm, kas visu dara lēni, toties apdomāti un pamatīgi, mīl naudu, komfortu un labi paēst.

Tātad šajās nākamajās aptuveni divās nedēļās mūsu domām un informācijas uztverei būs raksturīga zemāk aprakstītā specifika.

Domāšanā dominēs praktiskums, būsim vairāk vērsti uz materiālo un finansiāli izdevīgo. Domāsim, kur un kā var vairāk nopelnīt un uz ko ietaupīt.

Nebūsim vairs gatavi ķert un grābt jebkuru informāciju, kas gadīsies ceļā (kā tas bija laikā, kamēr Merkurs atradās Auna zīmē). Mūs interesēs tikai konkrēta informācija, kas var mums būt noderīga. Līdz ar to cilvēkus būs grūtāk "paķert uz muļķi" un iesaistīt afērās. Pirms lēmuma pieņemšanas apdomīgāk izvērtēsim visus "par" un "pret". Vienīgais kārdinājums un klupšanas akmens šeit varētu būt lielas peļņas solījumi.

Domāšanā kļūsim konservatīvāki un vairāk pieturēsimies pie jau pārbaudītās shēmām. Šajā laikā varētu būt grūti ieviest jaunas darba metodes un jaunus saziņas līdzekļus – tas viss tiks uztverts ar lielu skepsi.

Šajā laikā nevajadzētu mainīt darba ritmu, jo adaptācija pārmaiņām būs samazināta.

Informācijas apstrādes ātrums palēnināsies. Darbībās ar dokumentiem kļūsim lēnāki, taču precīzāki. Varbūt faila noformēšana aizņems vairāk laika nekā parasti, tomēr kļūdu tajā būs mazāk un to nevajadzēs pēcāk pārtaisīt.

Vērša zīme samazinās konfliktu risku. Strīdēties negribēsies, vienkārši būs slinkums! Mācēsim saglabāt skaidru prātu un mieru. Domas vairāk pievērsīsies harmoniskām lietām – visam skaistajam, jaukajam un patīkamajam, piemēram, mākslai, mūzikai un garšīga, skaisti noformēta ēdiena baudīšanai.

Šajā laikā būsim mazāk tendēti apspriest savas jūtas un emocijas, bet vairāk runāsim par materiālajām vērtībām, mākslas un modes jautājumiem, naudu. Ar draudzenēm apspriedīsim mājsaimniecību, labākās ēdienu receptes un stādu audzēšanas knifus.

Lūk, dažas dienas, kad Merkura ietekmi nedaudz modificēs citu planētu aspekti.

13. maijā Merkurs aspektā ar Urānu un Marsu – šajā dienā būt pacietīgiem nebūs viegli, toties var rasties oriģinālas idejas, kuras ir vērts piefiksēt. Laba diena sarežģītu koncepciju uztveršanai. Varam gaidīt negaidītas ziņas. Vieglāk būs uztvert lietas, kas saistītas ar astroloģiju, matemātiku, zinātni un elektrotehniku. Jābūt uzmanīgiem uz ceļa.

18. maijā Merkurs labā aspektā ar Saturnu – šajā dienā būs daudz vieglāk darīt lietas, kas prasa koncentrēšanos un piepūli. Kļūdas neradīsim. Varam nodarboties ar grāmatvedību. Laba diena, lai pieņemtu lēmumus un dotu solījumus. Viegli būs atbildēt par saviem vārdiem.

22–23. maijs labvēlīgs aspekts ar Neptūnu – pastiprināsies intuīcija un iztēle, kļūsim labestīgāki un iejūtīgāki pret citiem. Laba diena, lai spēlētu kādu mūzikas instrumentu vai aizietu uz koncertu.

25. maijā labvēlīgs aspekts ar Plutonu – iespējama peļņa no tirdzniecības darījumiem. Laba diena erotisko rotaļlietu iegādei. Varam iegūt ietekmīgu cilvēku atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!