Planēta, kas atbild par komunikāciju, darījumiem, ātru nokļūšanu no punkta A uz punktu B, arī par mutes brūķēšanu un intrigu pīšanu, mēnešu mijā iesoļo Strēlnieka zīmē. Jāsāk laikam ar to, ka neko diži Merkuram šī zīme nepatīk, viņš tur itin nemaz nejūtas gaidīts viesis, un principā un par spīti var ieņemt pozu "nu, vecīši, es jums tā pastrādāšu, tā pastrādāšu!!"... Lūkosim, kā tas varētu izpausties.

Merkurs labi tiek galā ar sadzīvisku informāciju, bet Strēlnieka zīme lolo un sludina dižas idejas, kas Merkuram grūti paceļamas, kur nu vēl panesamas. Lai labāk saprastu, kā tas dabā notiek, iedomājies prasmīgu un savā nozarē visnotaļ veiksmīgu bufetnieci, kura iekļuvusi sabiedrības krējuma (par ko viņa nav augstās domās) ballē un nu cenšas iesaistīties sarunās, pēc iespējas "nezaudējot seju". Bet kopīgu tēmu ir maz, tāpēc mūsu varone smalsta pa atmiņu apcirkņiem informācijas druskas un pūlas improvizēt, apaudzējot tās ar "gaļu", protams, salaižot kaut ko grīstē, pārcenšoties ar erudīcijas tēlošanu, un tā joprojām. Smalkie viesi smīn ūsās, saudzīgi paprovocē, bet arī īsti neliek manīt, ka "atkoduši", un tas mūsu varonei liek iebraukt auzās vēl dziļāk. Nu, aptuveni tā jūtas Merkurs Strēlniekā.

Pēc cūcības likuma nabaga Merkuram tur nāksies pavadīt ilgāku laiku, jo pienāk novembra viducis, un planēta saminstinās, iepauzē un sāk kāpties atpakaļ uz Skorpiona zīmi. Decembrī nekas cits neatliks, kā iet pa to pašu taciņu otrreiz, jo kaut kad no nīstā Strēlnieka jātiek ārā (tas notiks tikai nākamgad).

Tomēr viss augstāk minētais vēl nenozīme, ka mēs turpmāk runāsim blēņas un netiksim augstām idejām līdzi. Tieši otrādi – šis laiks mums liek savas idejas un tālejošos plānus noformulēt tā, lai savāktu atbalstītājus. Ja jūtam, ka nepietiek zināšanu, – iegūt tās. Ja pietiek – sakārtot tās tādā formātā, lai varētu nodot citiem. Pārvarēt dabisko tieksmi pazīmēties ar svešvārdiem vai vismaz nākamajā teikumā paskaidrot savu domu auditorijai tveramā formā. Gribi rakstīt grāmatu vai dibināt skolu? Lūdzu, tikai vispirms kārtīgi izveido saturu vai mācību programmu, un tad, kad Merkurs atkal būs pagriezies taisnvirzienā (pēc 8. decembra), izvelc sveci no pūra. Ja sasteigsi, var nākties saskarties ar tipiskām Merkura cilpas ķezām – reklāma var tikt palaista gar ausīm, cilvēki (vai tu pats) norunātajā laikā un vietā nenokļūsti, tavas idejas tiek pārprastas vai kļūdaini atstāstītas tālāk.

Ja runājam par Merkuru kā ziņnesi, tad, staigādams pa Strēlnieka zīmi, labas ziņas tas ar lielāku ticamības pakāpi atnesīs Lauvām, Auniem un Strēlniekiem, tāds, kas uzdzīs veselīgu stresiņu, – Dvīņiem, un tādas, kas ausij un prātam netīk, – Jaunavām un Zivīm.

Zīmīgie datumi tuvākajā mēnesī:

13.–20. novembrī bagātīga iztēle var izvērsties klajā muldēšanā;

25.–26.novembrī tendence otra teikto pārprast un iztulkot sev naidīgā veidā, tādējādi savelkot nevajadzīgu kašķi;

27. novembrī varam atgriezties pie jau kaut kad iepriekš atskaņotas idejas, ieraudzīt to jaunā gaismā un atkal aktualizēt, bet ķeršanos pie realizācijas jāatliek līdz labvēlīgākam laikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!