Foto: Shutterstock
Paspēt vēl iegādāties mugursomu un zīmuļus, labiekārtot mācību vietu un parūpēties par emocionālo veselību (vecākiem un audzēkņiem), sagādāt ziedus un svētku maltīti – pienākumu saraksts vēl ir gana garš. Piedāvājam rakstu izlasi, kas ļaus pieturēties pie veicamo darbu plāna un nekrist panikā.

Kārumi 1. septembra svētkiem

Foto: Shutterstock

Tā diena ir klāt, kad, kā Ziedonis saka (nemirstīgāk un labāk pateikt laikam nav iespējams), "tikko izšķīlušies no olām, iet cāļi uz skolu ar gladiolām". Lieli vai mazi cāļi skolās laižami – 1. septembris ir jāsvin!

Lasīt vairāk

Kā bērnā raisīt drošības un pārliecības sajūtu, uzsākot vai atsākot skolu

Foto: Shutterstock

Skolas uzsākšana, sevišķi, ja tajā pirmoreiz jāved vēl tikko bērndārznieks, gan vecākiem, gan pašam bērnam var radīt zināmu spriedzi, gan patīkamu, gan negatīvu. Galvenais – neaplaist ar savu stresu bērnu. Taču arī atvasei, kurai šis nebūs pirmais skolas sākums, var būt dažāda jūtas. Varbūt apkārt valdošais "re, cik jauki – atkal skola", nebūt nesaskan ar bērnā valdošo noskaņu?

Lasīt vairāk

Atgriezties normālā miega režīmā, runāt par konfliktiem: kas palīdz bērnam atsākt skolu

Foto: Shutterstock

Tuvojoties 1. septembrim, bērnu izjūtas ir dažādas: vieni skolas laiku nevar vien sagaidīt, bet citiem skolas tuvošanās līdzinās zobu sāpēm. Lai jaunā mācību gada sākums būtu pēc iespējas veiksmīgāks, svarīgi tam sagatavoties gan fiziski, gan emocionāli, saka ārste psihoterapeite, "Rimi Bērniem" eksperte Laura Valaine.

Lasīt vairāk

Ieteikumi, kā pašiem skolotājiem gatavoties 1. septembrim

Foto: Shutterstock

Tuvojas jaunais mācību gads. Vecāki steidz sarūpēt skolēniem pēdējās lietas, kas būs nepieciešamas skolai, bērni gaida tikšanos ar draugiem, bet kā 1. septembrim gatavojas skolotāji? Skolotāju izglītības projekta "Mācītspēks" vārdā tā dalībnieki, kuratori un mentori dalās savā pieredzē un ieteikumos skolotājiem, kā mācību gada laikā nezaudēt iedvesmu darbam un neaizmirst parūpēties arī par savu labbūtību.

Lasīt vairāk

Skolēna mugursomas meklējumos: katram vecumam savi ieteicamie knifiņi

Foto: Shutterstock

Jaunais mācību gads tuvojas straujiem soļiem, līdz ar to – arī laiks parūpēties par skolai nepieciešamajām lietām. Nereti vecākiem vislielākās rūpes sagādā skolēna mugursomas izvēle. Kam pievērst uzmanību, lai tā būtu ne vien bērnam atbilstoša un tīkama, bet arī ergonomiska, stāsta "Rimi bērniem" kustības un stājas eksperte Jekaterina Bovtramoviča.

Lasīt vairāk

Biežāk pieļautās kļūdas, iekārtojot skolēna mācību vietu dzīvoklī

Foto: Publicitātes foto

Straujiem soļiem tuvojas 1. septembris, un daudziem vecākiem šis laiks saistās ar gatavošanos skolai – sākot ar nepieciešamo piederumu iegādi, beidzot ar skolēna mācību vides iekārtošanu mājoklī. Ar tipiskākajām kļūdām, kas tiek pieļautas, veidojot skolēna vietu mācībām dzīvoklī, dalās nekustamo īpašumu attīstītāja "Bonava Latvija" eksperti.

Lasīt vairāk

Zinību dienas gaidās: vienkārši ziedu pušķi no tā, kas aug dārzā

Foto: Shutterstock

Kas gan būtu 1.septembris bez ziediem! Tieši tāpēc mēs sarūpējām ašas un vienkāršas idejas skaistiem un rudenīgiem ziedu pušķiem.

Lasīt vairāk

Uzziņa: Kas jāzina skolēnu vecākiem pirms 1. septembra

Foto: LETA

Sākot no pirmdienas, 23. augusta, uzsākta skolēnu Covid-19 testēšana, lai nodrošinātu epidemioloģiski drošu jaunā mācību gada uzsākšanu 1. septembrī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!