Foto: Publicitātes foto

Ceļotāji ir sajūsmā – atrasts vislabākais veids, kā gulēt lidojuma laikā. Taču eksperts šo prieka un cerību staru neiesaka un pat nodēvē par bīstamu.

Ja ceļotājs saliec kājas pie krūtīm un drošības siksnu piesprādzē ap potītēm, tas it kā palīdzot garos lidojumos justies ērtāk, labāk atpūsties un kvalitatīvāk pagulēt. Viena no šīs idejas autorēm, "TikTok" lietotāja @BrookeDoesEverything, apgalvo, ka šo tehniku piekopjot jau kopš senajiem pirms interneta laikiem.

"Lidoju divas līdz četras reizes mēnesī, un lidojumu ilgums vidēji pārsniedz četras stundas. Kad biju vēl bērns, spēlējos, lai atrastu ērtu sēdēšanas veidu un atradu tādu, kas darbojās. Šo drošības jostu tehniku izmantoju, kopš sevi atceros," viņa stāsta izdevumam "People" un reklamē, ka konkrētā ideja noder, jo ļauj atslābināties un neaizskart tuvāko blakussēdētāju. Tas esot viens no veiklākajiem paņēmieniem, kā pacelt kājas un nevienu netraucēt.

@brookedoeseverything TravelTok ain’t ready for this hack 😂 #brookedoeseverything ♬ Good Vibes (Instrumental) - Ellen Once Again

Viņa apzinās, ka stjuarti un citi ceļojumu eksperti šo tendenci drošības apsvērumu dēļ neatbalsta. Brūka taisnojas: "Es, protams, to nedaru lidmašīnas pacelšanās vai nosēšanās laikā. Tikai tad, kad ir uzņemts augstums un cilvēkiem ir atļauts pārvietoties."

Viņasprāt, ceļotāji šo drošības siksnu metodi izmantos kaut vai tikai tāpēc, ka lidmašīnā ir ļoti ierobežota vieta katram pasažierim. "Tā kā aviokompānijas pastāvīgi samazina attālumu līdz priekšā esošajai sēdvietu rindai, kļūst aizvien grūtāk un grūtāk galvu nolikt uz galda, lai kaimiņa sēdeklis neietriektos galvā," viņa saka.

Tikmēr eksperti ne vien ir skeptiski par šo tendenci, bet arī iebilst pret to. "Sleep Doctor" dibinātājs, ārsts Maikls Breus, izdevumā "People" izteicies: "Šķiet, ka šī ir viena no muļķīgākajām idejām, ko jebkad esmu redzējis. Ja ir ārkārtas situācija, domāju, ka tiks lauztas abas kājas, un pat vieglas turbulences gadījumā ir iespējama galvas trauma." Viņš uzsver: "Gulēšana lidmašīnā nav nekāda raķešu zinātne" un piedāvā labai atpūtai izmantot acu masku vai vieglus miega līdzekļus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!