Foto: Shutterstock

Ebreju izcelsmes pasažieris Abrahams Lungers iesūdzējis tiesā aviokompāniju "JetBlue" par reliģisku diskrimināciju. Ortodoksālais ebrejs apgalvo, ka viņš tika izsēdināts no lidmašīnas, jo reliģiskās pārliecības dēļ atteicās sēdēt blakus svešai sievietei, raksta "Business Insider".

Prasībā teikts, ka savas reliģiskās pārliecības dēļ viņš var sēdēt blakus dāmai tikai tad, ja tā ir viņa asinsradiniece vai sieva.

Lungers lidoja kopā ar sievu un vēl vienu kompanjonu. Saskaņā ar tiesas prāvu, kas 27. februārī iesniegta ASV Ņujorkas apgabaltiesā, pārim iepriekš netika iedalītas sēdvietas. Viņa sieva pirms iekāpšanas jautāja "JetBlue" biļešu aģentam, vai Lungers varētu sēdēt kopā ar viņu vai kādu vīrieti. Sieviete pieminēja Lungera reliģisko pārliecību, un biļešu aģents atbildējis, ka pāris var mēģināt vienoties ar citiem pasažieriem par sēdvietu maiņu.

Viņiem neizdevās samainīties, un galu galā Lungeram blakus apsēdās nepazīstama sieviete. Tiesas prāvā teikts, ka viņš "klusi piecēlās no sēdekļa un nostājās ejā". Pirms viņš paspēja palūgt citam pasažierim pārsēsties, stjuarte pavēlēja atgriezties savā sēdvietā. Lungers mēģinājis izskaidrot, ka savas reliģiskās pārliecības dēļ nedrīkst sēdēt blakus svešiniecei, taču stjuarte skaidrojumu nepieņēma un neļāva Lungeram mainīt sēdvietas. Pasažieri, dzirdot sarunu, piedāvāja samainīties, bet pilots Lungeram un viņa sievai teicis, ka vietas nevar mainīt, jo pārsēšanās radītu nelīdzsvarotu smagumu lidmašīnā.

Tiesas prāvā teikts, ka Lungers nav spiedis citus pārsēsties un nepacēla balsi, tomēr pilots lika Lungeram un abiem kompanjoniem izkāpt no lidmašīnas, sakot, ka tā nepacelsies, kamer viņi būs uz klāja. Arī citi pasažieri bija mainījuši sēdvietas, bet viņiem izkāpt nelūdza. Lungeram un viņa ceļabiedriem nebija atļauts paņemt koferus; arī naktsmājas, ēdināšanu vai transportu viņiem nenodrošināja. Saskaņā ar tiesas prāvu, viņi rezervēja citas biļetes nākamajai dienai par saviem līdzekļiem.

"Mēs darām visu iespējamo, lai apmierinātu mūsu klientu dažādos pieprasījumus, vienlaikus nodrošinot, ka visiem klientiem tiek sniegta pieredze, ko viņi sagaida no "JetBlue"," teikts aviokompānijas paziņojumā, piebilstot, ka viņi nevar sniegt plašākus komentārus sakarā ar procesā esošo tiesvedību. Prasībā, kurā "JetBlue" apsūdzēts reliģiskā un rasu diskriminācijā, pieprasīta kompensācija par zaudējumiem un advokātu izmaksām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!