"7. septembrī ar bērnu bijām Rīgas zoodārzā. Lūk, kāds skats mūs sagaidīja pie būrīša ar uzrakstu "Lūsis". Garām gāja zoodārza darbiniece, teicu, ka tur atrodas līķis, uz ko viņa vispār nereaģēja," "Delfi Aculiecinieks" ziņo kāda satraukta zoodārza apmeklētāja. Tāpēc "MansDraugs" lūdza video redzamo situāciju komentēt zoodārza pārstāvim.

Jautāts, vai varētu būt tā, ka 7. septembrī miris kāds no zoodārza kuplās lūšu ģimenes, zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns stāsta: "Visi zoodārza lūši ir sveiki un veseli, jūtas omulīgi un apmierināti."

Taču, konkrētāk komentējot video redzamo situāciju, Lielkalns skaidro: "Lūši kāpostus neēd. Viņi ēd gaļu visdažādākajos veidos. Vienā dienā viņam ēdienkartē ir trusis, otrā – žurkas, trešajā – saņem liellopa gaļu, citā dienā tam ir paipalas, citā atkal vista. Vienu dienu nedēļā lūsim jāiztiek bez maltītes, jo dabā viņam ne vienmēr mēdz būt sekmīgas medības. Tātad vidēji katru dienu lūsim maltītē ap 1,5 kilogrami gaļas produktu (izņemot badošanās dienu)."

Speciālists gan piebilst, ka lūsim jāapēd ne tikai gaļa, bet arī medījuma iekšējie orgāni, kažoka gabali vai pat spalvas: "Tas ir lietderīgi viņa zarnu trakta sekmīgai darbībai, arī tādā veidā var uzņemt vairākas vērtīgas vielas un vitamīnus."

Lai arī video nav redzams lūša līķis, tas ir pavisam cits dzīvnieks, skaidro Lielkalns: "Dzīvniekiem tiek doti "medījumi" ar visām spalvām/kažoku un iekšējiem orgāniem, kā tas redzams uzfilmētajā video fragmentā. Diemžēl dzīvnieki nav tik ļoti paklausīgi, ka uzlikto porciju notiesā dažu minūšu laikā. Savukārt dienas gaitā tie sekmīgi nokopj maltīti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!