Foto: Vida Press

Lielbritānijas princis Harijs kā savu jauno mītnes zemi ofciāli deklarējis Amerikas Savienotās Valstis, liecina tabloīda "Daily Mail" rīcībā nonākušie dokumenti. Izmaiņas viņa dzīvesvietas adresē datējamas ar 2023. gada 29. jūniju. Dokumentos viņš sevi nosaucis par "parasto štata iedzīvotāju".

Lai gan pagājuši jau četri gadi, kopš princis Harijs ar savu kundzi Meganu aizbrauca no Lielbritānijas un atteicās no visiem karaļnama oficiālajiem pienākumiem, dokumentāciju saistībā ar savu jauno dzīvesvietu viņš sakārtojis tikai nesen. Harijs atjaunojis visus papīrus, kas saistīti ar viņa mājokli, un tagad princis oficiāli skaitās deklarēts ASV kā vienkāršais pilsonis.

2023. gada decembrī princis kādā intervijā izteicās, ka joprojām uzskata Lielbritāniju par "savām mājām", taču drošības apsvērumu dēļ bijis "spiests bēgt uz ASV". Harijs arīdzan apsvēris ideju par ASV pilsonības pieņemšanu, taču tobrīd šis jautājums viņam nešķita prioritārs.

Harijs un Megana kopā ar saviem diviem bērniem Kalifornijā dzīvo jau pēdējos četrus gadus. Saskaņā ar viņa teikto, šajā sfērā nekādas izmaiņas tuvākajā nākotnē nav gaidāmas.

Vēl gan nav skaidrs, vai viņa atteikšanās no Lielbritānijas kā dzīvesvietas varētu ietekmēt prinča titulus. Iespējams, šis jautājums tiks apspriests ar karali Čārlzu III maijā, kad Harijam ieplānota vizīte Londonā, raksta "Mail Online".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!