Foto: AFP/Scanpix/LETA

Princis Harijs un viņa kundze Megana pirms četriem gadiem pārcēlās uz dzīvi Kalifornijā, Meganas dzimtajā štatā. Šādu lēmumu abi pieņēma pēc tam, kad Harijs atteicās turpmāk pildīt oficiālos pienākumus britu karaļnamā. Lai arī Savienoto Valstu pilsonības iegūšana neesot Harija prioritāte, viņa prātu šī doma ir šķērsojusi, raksta tabloīds "People".

Saseksas hercogs raidījumam "Good morning America" stāstījis, ka dzīvot Amerikā esot brīnišķīgi un viņš izbaudot katru dienu. Taču uz jautājumu, vai viņš jūtas kā amerikānis, Harijs atbildēja, ka nē. Viņš vispār nezinot, kā jūtoties.

Lai arī princis apgalvojis, ka apsver domu kļūt par ASV pilsoni, šis jautājums viņa dienaskārtībā neesot augstas prioritātes. Princis sacīja: "Amerikas pilsonība ir doma, kas man ienāca prātā, bet tā noteikti man šobrīd nav prioritāte."

Pēc tam, kad 2017. gada novembrī Megana un princis Harijs paziņoja par saderināšanos, tabloīds "People" vēstīja, ka Megana pēc kāzām plānojusi kļūt par Apvienotās Karalistes pilsoni, taču viņa nepabeidza stingro procesu, jo Lielbritānijas pilsonības eksāmenu atzina par sarežģītu.

Pēdējo trīs gadu laikā princis Harijs vairākkārt atgriezies Apvienotajā Karalistē; pēdējais lidojums uz dzimto valsti bija pēc tam, kad karalim Čārlzam noteica vēža diagnozi. Tajā pašā intervijā viņš atzinis, ka mīl savu ģimeni un ir pateicīgs, ka varējis iekāpt lidmašīnā, aizbraukt apraudzīt tēvu un pavadīt ar viņu kopā laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!