Foto: Shutterstock

Lieldienas nāk ar strauju joni! Ja vēlies savus viesus pārsteigt ar skaistu galda dekoru, vari izveidot diedzētos zaļumu traukus. Tie ne tikai pildīs dekora funkciju, bet arī tos varēs nokniebt, lai uzliktu uz salātiem, kūkām vai citiem ēdieniem.

Dīgsti ir īsts pavasara lādiņš un lieliska piedeva ēdieniem, bet to izlološana neizņems vienu dienu, tāpēc nevajadzētu atstāt dīgstu audzēšanu dienu pirms Lieldienām.

Lai gan šķiet, ka dīgstu audzēšanai izmanto tikai zirņus, – tā nebūt nav! Diedzēt var droši citus augus, tajā skaitā arī kviešus, auzas, rudzus, linsēklas, rutkus, sinepes, bietes un redīsus. Noderīgs būs šis raksts, kurā apkopoti dažādu augu diedzēšanas padomi un dīgstu audzētāju knifiņi. Savukārt šeit atradīsi pamācību, kā olu čaumalās audzēt dīgstus, kas būs perfekts Lieldienu dekors.

Mafinu trauciņi. Veikalos nav jāiegādājas speciāli dīgstu audzēšanas trauki, bet tā vietā vari palūkot no esošā trauku krājuma. Kā redzams attēlā zemāk, diedzēt zaļumus var pat mafinu cepšanas trauciņos.

View this post on Instagram

A post shared by Versoileva (@versoileva) on Apr 9, 2019 at 9:00pm PDT

Ļoti skaisti izskatīsies zaļumi, kas izdiedzēti olu čaumalās. Tām var uzzīmēt virsū arī sejiņas, kas galdam piešķirs rotaļīgāku izskatu. Šeit soli pa solim vari aplūkot, kā tādu zaļumu trauciņu izveidot.

Uz olu čaumalām var pielīmēt klāt arī "actiņas", bet zaļumus - sasiet divās astītēs.

Šāda olu ģimenīte viennozīmīgi papildinās Lieldienu galda klājumu! Olu dekorus var novietot ne tikai speciālajos olu turētājos, bet arī sagriezt olu kastīšu iepakojumu.

Zaļumu traukus var papildināt ar dažādiem veikalā nopērkamiem dekoriem, piemēram, šokolādes zaķiem, oliņām, spalvām vai ko citu.

Tāpat lieliski izskatīsies nedaudz askētiskāks variants, proti, krāsainas oliņas, kas saliktas starp zaļumiem.

No zaļumiem var izveidot arī pavasarīgu un plaukstošu ziedu pļavu! Starp zaļumiem būs jāsasprauž dažādi ziedi, piemēram, zilsniedzītes, krāsainas tulpes vai aromātiskās rozes.

Ja Lieldienās paredzētas viesības kuplā pulkā, vari parūpēties par dekoru, kas var kalpot kā galda kartes vai pat ēdienkarte.

Kāpēc gan saviem viesiem nesarūpēt dāvaniņu, kuru viņi var paņemt līdzi no svinībām? Diedzēts zaļumu trauks un šokolādes ola būs perfekta kombinācija!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!