Foto: DELFI
Pašlaik Bērziņu ģimenes aromātiskajos laukos Doles salā, kā paši saka, ir iestājies rudens. Liela daļa augu jau ir novākta, bet ar savu ziedēšanu priecē aromātiskā lavanda, kuras smarža jūtama jau pa gabalu, tēju karaliene piparmētra un vēl citi augi. Ārstniecības augi un zāļu tējas ir ģimenes aizraušanās, lepnums un lieta, par ko pašiem mirdz acis.

Doles salas dabas parka teritorijā saimnieko Agnese, viņas vīrs un abu piecgadīgā atvase Vita, kas vecākiem palīdz ne tikai dārza darbos, vācot lavandas un citus augus, bet arī zīmē skaistus zīmējumus, kas rotā vecāku tirgus placīti kādā no gadatirgiem, piemēram, "maksā divi eiro. Vitas zemenes," "bērni, nāciet uz radošo darbnīcu" vai arī "Vitas lavandas". Arī "Tavs Dārzs" ciemošanās laikā Vita mūs sagaida, priecīgi skrienot pretī ar zīmējumu rokās. Uzzīmējusi man zīmējumu – lavandas un piparmētras, kuras redzēsim arī viņu dārzā.

Bērziņu ģimene audzē dažādus ārstniecības augus, kurus pēc tam pārvērš tējās, radot īstu garšu buķeti. Kopumā tēju sortiments pārsniedz vairāk nekā 20 dažādu zāļu tēju maisījumus un 50 mono tēju, bet tas vēl nav viss, jo klāstā ir arī dažādi garšaugi, kā arī rudens našķis – kaltēti āboli.  Nemaz nerunājot par to, ka abi audzē vairāk nekā 360 deviņvīru spēkus, kuru novākšana ir simtprocentīgs roku darbs, jo, lai iegūtu vienu kilogramu kaltētu ziedu tējas – jānovāc ap astoņiem kilogramiem ziedlapu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!