Foto: Publicitātes foto
Pērnā gada vasarā Bulduru Dārzkopības vidusskolā tika radīts digitālais dārzs, kas ir unikāls projekts ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā. Šogad dārzs jau zied īpaši krāšņi, priecējot ar augu dažādību un košajām krāsām.

Portāls "Māja&Dārzs" jau vēstīja, ka projekta "i-Dārzs" mērķis ir izstrādāt un praktiski ieviest robotizētu, autonomu platformu, kas nodrošinās augu monitoringa un kopšanas funkciju, kā arī ražošanas procesu automatizāciju un digitalizāciju. Dārza tapšanā apvienojušies labākie nozares speciālisti un zinātnieki.

Digitālajā dārzā ierīkotas autonomas digitālas laistīšanas sistēmas, un tās paredz, ka augu laistīšanu var vadīt un kontrolēt no jebkuras pasaules malas. Sistēma seko līdzi meteoroloģiskajām prognozēm un atbilstoši tām regulē nepieciešamo ūdens daudzumu. Dārzā izveidots laikmetīgs celiņu tīkls, augi izkārtoti pēc to prasībām, grupēti, lai būtu iespējami zinātniski pētījumi.

Digitālo dārzu darbinieki savstarpēji iesaukuši par mazo Rundāli.

Foto: Publicitātes foto

Digitālajā dārzā sastādīti viengadīgie un daudzgadīgie augi. Kā portālam "Māja&Dārzs" norādīja Bulduru Dārzkopības vidusskolas pārstāvji, darbs pie digitālā dārza turpinās.

Kā iepriekš uzsvēra Bulduru Dārzkopības pārstāve Sanita Spure, viedais dārzs ir būtisks ieguldījums dārznieku, ainavu arhitektu kompetences paaugstināšanā, lai dekoratīvā dārzkopība kļūtu par eksportspējīgu nozari un Latvija ar cieņu nestu sakoptākās, daudzveidīgākās un zaļākās valsts vārdu pasaulē.

Foto: Publicitātes foto

Vairāk par dārzu un tā izstrādi lasi šeit un arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!