Foto: Publicitātes foto

Ķemeru vēsturiskā parka teritorijā šobrīd bagātīgi zied apmēram 600 skarainās hortenzijas, un 550 no tām rotā parka partera daļu. Ķemeros vēl turpina ziedēt arī rozes, un zemciešu dobēs jūtams rudens, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijas pārstāve Megija Parfilova.

Septembris ir brīnišķīgs laiks, lai apmeklētu Ķemeru vēsturisko parku, kas kļuvis par iecienītāko pastaigu vietu Jūrmalā. Vairāk nekā 20 hektāru lielajā parkā apskatāmi vēsturiski arhitektūras paraugi – paviljons, rotonda un divpadsmit tiltiņi, kas šķērso cauri parkam plūstošo Vēršupīti.

Parka teritoriju ar savu krāšņumu daiļo skarainās hortenzijas šķirne 'Grandiflora', kuras šobrīd maina toni no baltā uz sārto, piešķirot parkam rudenīgas nokrāsas. Apmeklētājus turpina priecēt rozes, apstādījumu rindās košas lapas krāsojas spārnotajam segliņam, kas citviet pārsteidz ar ugunīgu lapu toni. Ziemciešu dobēs jūtams rudens, nomainot vasarīgas noskaņas pret rudenīgākiem akcentiem, savu krāšņumu rāda Stobrainā krastkaņepe, turpina ziedēt košās ehinācijas un drīz ziedēs Jaunbeļģijas ziemastere.

Ķemeros var baudīt ne tikai vēsturiskā parka burvību rudenī, bet arī līdz 30. oktobrim uzkāpt 42 metru augstajā ūdenstornī. Apmeklētājiem pieejami divi skatu laukumi 12 un 42 metru augstumā, no kuriem paveras brīnumains skats. Ķemeru ūdenstornis apmeklētājiem atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 18. Apmeklējums ir bez maksas. Jāņem gan vērā, ka 42 metrus augšējā skatu laukuma apmeklējums ir tikai ar iepriekšēju rezervāciju, kuru var veikt, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!