Foto: Shutterstock

Sarkanā krāsa interjerā daudziem asociējas vai nu ar guļamistabu, labierīcībām kādā modīgā bārā vai kārtīga vecpuiša dzīvokli. Taču prasmīgi izmantota, sarkanā krāsa mājoklī var radīt ne tikai siltuma un mājīguma sajūtu, bet lieliski izcelt to. Tuvojoties Ugunīgā pērtiķa gadam (kas precīzi iestāsies 8. februāra pēcpusdienā), laiks ielaist šo kaislību apvīto krāsu arī savā interjerā. Lūk, dažas idejas, kā apvaldīt sarkano!

Sāc ar mazumiņu – ja nevēlies visu istabu sarkanos toņos, akcentē sarkanā klātesamību ar kādu mēbeli. Piemēram, nelielu, sarkanu naktsskapīti. Tas uzreiz radīs siltu noskaņu guļamistabā.

Lielisks akcents telpā būs vienas sienas nokrāsošana sarkanā krāsā. Ja vēlies telpu padarīt interesantāku, izvēlies rakstainu tapeti. Lai no rīta pamostoties, nebūtu uzreiz jāskatās sarkanajā sienā, izvēlies to, pie kuras atrodas gulta.

Gaišu un neitrālu toņu telpā sarkanais lieliski izcelsies, ja tiks izvēlēts kā audums spilveniem. Šāda interjera odziņu priekšrocība? Kad sarkanais apniks, varēsi vienkārši samainīt sarkanās spilvendrānas pret citas krāsu.

Jau drosmīgāks solis būs sarkanās krāsas ielaišana telpā ar mēbeļu palīdzību. Piemēram, ja tava dzīvojamā istaba ir gaišos toņos, izvēlies sarkanu dīvānu, nelielu galdiņu vai pufus. Tie būs pamanāmi un koši akcenti.

Izmantota nelielos daudzumos, sarkanā krāsa lieliski piestāvēs arī virtuves interjeram. Ne velti modē aizvien ir sarkana sadzīves tehnika. Šī krāsa lieliski izceļas uz pelēko, melno un balto toņu fona, radot izsmalcinātas virtuves efektu.

Ekstravertajām personām, kuras ir enerģijas pilnas, noteikti piemērots būs interjers, kurā kāda dzīvojamās istabas siena būs pilnībā sarkana. Sarkanā krāsa ne tikai padara telpu siltu, bet arī liek izcelties mēbelēm un citiem priekšmetiem. Pie reizes, tā akcentē cilvēka sejas ādu, tāpēc sarkanā krāsa tik bieži tiek izmantota sabiedriskās vietās, kā arī apģērbu veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!