Foto: Shutterstock
Laikapstākļi rudenī nereti mēdz būt netipiski silti, kā rezultātā augi apjūk un sāk ziedēt pa otram lāgam. Tā tas dažos dārziņos noticis arī ar zemenēm, bet, tā kā ziema un aukstums nāk straujiem soļiem, tad gardās ogas viennozīmīgi nevarēs nedz izaugt, nedz nogatavoties, uzsver eksperti.

"Tavs Dārzs" padomu vaicāja Dārzkopības institūta vadošajai pētniecei Valdai Laugalei, kas ir ļoti zinoša zemeņu audzēšanā un ogulāju lološanā.

"Ziedi viennozīmīgi ir jākniebj nost, lai augs sagatavojas ziemai. To jau septembrī vajadzēja izdarīt," norāda pētniece. Kā skaidro Laugale, šis rudens ir silts, tāpēc arī dažas šķirnes, kuras ir tendētas uz atkārtotu ziedēšanu, uzzied atkal. "Ražot noteikti nevajadzētu ļaut, jo augam būs problēmas ar pārziemošanu," tā speciāliste.

Šajā rakstā varēsi izlasīt audzētāju padomus par to, vai pēc ražas beigām zemeņu lapas vajag paturēt vai apgriezt, savukārt šeit varēsi gūt atbildi uz jautājumu – vai rudenī var stādīt zemenes.

Ja tev ir kāds jautājums par augiem dārzā vai telpaugiem, to audzēšanu, stādīšanu vai citiem dārza darbiem, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!