Foto: Kadrs no video

Divi vīrieši, kuri trešdien vakarā Londonas ziemeļrietumos ar nažiem un mačeti brutāli nogalināja kādu karavīru, tiesībsargājošajām iestādēm jau bija zināmi, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Izlūkošanas dienests vīriešus, kuri aizturēšanas laikā sašauti un ievietoti slimnīcā, pirms tam novērtējis kā tādus, kas nerada draudus, tāpēc "tūlītēja iejaukšanās" nav bijusi nepieciešama, ziņo "Sky News".

Viens no uzbrucējiem identificēts kā 28 gadus vecais Nigērijas izcelsmes Londonietis Maikls Adebolodža. Policija ceturtdien veic kratīšanu divās ar šo uzbrucēju saistītās adresēs.

Abi vīrieši pēdējos gados bijuši saistīti ar "vairākām izmeklēšanām". Viens no uzbrucējiem pagājušajā gadā aizturēts, kad grasījies pamest valsti un pievienoties Somālijas islāmistu grupējumam "Al Shaabab", ziņo "Sky News".

Adebolodža nāk no kristiešu ģimenes un islāmam ir pievērsies tikai pēc 2001. gada, liecina BBC rīcībā esošā informācija.

Jau vēstīts, ka brutālais uzbrukums karavīram notika gaišā dienas laikā netālu no kazarmām Vulvičā. Aculiecinieki stāsta, ka uzbrucēji skandējuši "Allahu Akbar" ("Dievs ir dižens").

Aculiecinieki ziņo, ka uzbrucēji centušies nocirst upurim galvu, bet pēc vīrieša noslepkavošanas nav centušies aizbēgt no notikuma vietas un bijuši nosvērti un mierīgi.

Vīrieši vicinājušies ar nažiem un aicinājuši apkārtējos viņus fotografēt, un vēlējušies, lai viņus filmē.

"Vienīgais iemesls, kāpēc mēs nogalinājām šo cilvēku, ir tas, ka musulmaņi mirst ik dienas. Šis britu karavīrs ir acs pret aci, zobs pret zobu," viņš sacījis.

"Jūs nekad nebūsiet drošībā. Atceliet savu valdību, jūs tai nerūpat," viņš paziņojis. "Es atvainojos, ka sievietēm tas šodien bija jāpiedzīvo, taču mūsu zemē mūsu sievietēm jāredz tas pats."

Aizturēšanas laikā vīrieši sašauti un pašlaik policijas apsargāti atrodas slimnīcā.

Pēc brutālās slepkavības Londonā uzliesmojuši pret musulmaņiem vērsti protesti un atriebības mēģinājumi. Pilsētā izvietoti papildus 1200 policistu.

Lielbritānijas premjers Deividas Kamerons ceturtdien uzrunā paziņoja, ka Lielbritānija nekad nepadosies terorismam un teroristiem. Premjers uzsvēra, ka islāms šādus uzbrukumus neattaisno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!