Foto: AFP/Scanpix

Eiropas aviobūves uzņēmuma "Airbus" vadītājs Toms Enderss ceturtdien brīdināja, ka bezvienošanās "Brexit" varētu likt kompānijai pieņemt Lielbritānijas ekonomikai ļoti nelabvēlīgus lēmumus.

"Airbus" šobrīd Lielbritānijā nodarbina 14 000 cilvēku, bet vēl 110 000 darbavietu valstī saistītas ar uzņēmuma piegādes tīkliem.

"Ja netiks panākta "Brexit" vienošanās, mums uzņēmumā "Airbus" nāksies pieņemt lēmumus, kas Lielbritānijai var būt ļoti nelabvēlīgi," uzņēmuma mājaslapā ievietotā video norāda Enderss.

Enderss, kurš vairākkārt uzsvēris, ka "Brexit" nozīmētu investīciju pārtraukšanu Lielbritānijā, arī paudis sašutumu par Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas apšaubāmo "Brexit" stratēģiju.

"Ir apkaunojoši, ka vairāk nekā divus gadus pēc 2016. gada referenduma rezultāta uzņēmumi joprojām nav spējīgi pienācīgi plānot nākotni," sacīja Enderss.

Tāpat viņš aicināja britus neklausīties apgalvojumos, ka "Airbus" vienmēr paliks Lielbritānijā, jo uzņēmumam valstī ir lielas rūpnīcas.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Lielbritānijas parlaments ar 202 lielu balsu vairākumu noraidīja Mejas panākto vienošanos par "Brexit" nosacījumiem, raisot jaunas bažas, ka valsts no Eiropas Savienības varētu izstāties bez vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!