Foto: Reuters/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Daesh" radītājs un vadonis Abu Bakrs al Bagdadi joprojām ir dzīvs un atrodas ielenktās Rakas pilsētas dienvidu daļā, "Reuters" apliecinājis viens no kurdu pretterorisma vienības līderiem.

"Al Bagdadi noteikti ir dzīvs. Viņš nav miris. Mums ir informācija, ka viņš ir dzīvs. Mēs par 99% ticam, ka viņš ir dzīvs," Lahurs Talabani norādījis aģentūras žurnālistam, "neaizmirstiet, ka viņa saknes nāk no Irākas "Al Qaeda" atzara laikiem, Viņš tolaik slēpās no drošības spēkiem. Viņš zina, ko dara."

"Daesh" patlaban cieš lielu sagrāvi, katru dienu zaudējot aizvien jaunas teritorijas. Tikai pirms nepilnām divām nedēļām teroristi zaudēja savu spēcīgāko nocietinājumu Irākā – Mosulu –, kur reiz bāzējās un slēpās al Bagdadi.

Par spīti tam, ka ari Rakas iekarošana vairs ir tikai laika jautājums, Talabani uzskata, ka grupējuma pilnīga iznīcināšana Irākas un Sīrijas teritorijās vēl varētu prasīt gadus. Viņi jau tagad maina taktiku, un aizvien biežāk īstenos nevis pozīciju karu, bet pēkšņus negaidītus uzbrukumus. Viņu vadoņi ir daudzi bijušie Sadama Huseina izlūkošanas dienestu darboņi, kuri zina, kā tos īstenot efektīvāk, norāda Talabani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!