Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Ar izjustu dziedājumu, kas ļoti atšķīrās no citu valstu jestrā "balagāna", Donam izdevies iekarot eiropiešu sirdis – pēc astoņu gadu pauzes Latvija atkal ir "Eirovīzijas" finālā. Mākslinieks portālam "Delfi" saka, ka notikušais brīnums bijis kas vairāk par viņa dziesmu, viņa dziedājumu.

Lai gan bukmeikeri Donam prognozēja visai niecīgu varbūtību, "Hollow" tomēr ir uzrunājusi publiku 16 valstīs, kuras piedalījās pusfinālā un varēja balsot. Noticis neticamais, jo arī liela daļa Latvijas, lai gan atzinīgi vērtēja Dona vokālu un pašu "Hollow", tomēr par tikšanu finālā bija skeptiski. Donam izdevies atgriezt ticību mūsu varēšanai.

"Tikšana finālā nebija tikai dziedājums un nebija tikai dziesma. Tā bija latviešu sadošanās rokās un spēka parādīšana. Lai arī mēs Eiropas mērogā esam maza valsts, bet mēs esam saliedēti, sekojam cerībai un ticam labajam. Mēs esam vienīgā valsts pasaulē tauriņa formā! Mēs esam labākie, jo mēs pārrakstījām vēsturi! No pēdējās vietas bukmeikeru prognozēs! Nekad [tā nav bijis]," saka mākslinieks.

"Delfi" jau vēstīja, ka, otrajā pusfinālā izskanot 16 kompozīcijām, tostarp Dona "Hollow", noskaidrotas vēl desmit fināla dalībnieces. Donam izdevās Latviju ievest finālā!

Lielajam finālam, kas gaidāms sestdien, kvalificējās Latvija, Austrija, Nīderlande, Norvēģija, Izraēla, Grieķija, Igaunija, Šveice, Gruzija un Armēnija.

Dona priekšnesuma laikā Malmes arēnā bija dzirdams publikas atbalsts un aplausi, sanākušie dziedāja līdzi vārdu "hollow". Tūdaļ pēc dziedājuma Dona acīs sariesās asaras.

Jau divus gadus "Eirovīzijas" pusfinālu iznākumu nosaka tikai skatītāji bez žūrijas verdikta ietekmes. Latvijai izdevies pārraut pusfināla "lāstu", jo iepriekšējo reizi mēs tikām finālā pirms astoņiem gadiem. Visas trīs Baltijas valstis šogad dziedās finālā.

Pirmajā pusfinālā mandātu uzstāties finālā ieguva mūsu kaimiņzeme Lietuva, kā arī Serbija, Portugāle, Slovēnija, Ukraina, Lietuva, Somija, Kipra, Horvātija, Īrija un Luksemburga. "Eirovīzija" šogad notiek jau 68. reizi, un tās kulminācija LTV ekrānos būs vērojama 11. maijā pl. 22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!