Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Skatoties un lasot reportāžas no pagājušajā nedēļā aizvadītā Itālijas valdošajai koalīcijai piederīgās partijas "Forza Italia" kongresa, neatstāj sajūta, ka Milānā divas dienas risinājusies teju reliģiska procedūra ar partijas līdera paškanonizāciju un vienbalsīgu pielūgsmi.

Video uzrunā no slimnīcas palātas "Forza Italia" vadītājs Silvio Berluskoni dēvē piederību partijai par "mūsu laicīgo reliģiju" un savus līdzgaitniekus par "itāļu laicīgajiem svētajiem". Viņa emocijām cauraustā uzstāšanās, parādīšanās tautai pēc slimības gultā aizvadīta mēneša šķiet tik efektīga, ka neizbrīna citos apstākļos par nekautrīgi pārspīlētu uzskatīts "La Repubblica" citētais senatora Filipo Sensi apgalvojums: "Tā ir karaļa atgriešanās, kas gluži vai aizēno [Lielbritānijas karaļa] Čārlza kronēšanu."

Pretmetā Semjuela Beketa absurda lugai, kurā divi tēli bezgalīgi gaida Godo ierašanos, Itālijas nacionālkonservatīvās partijas delegāti savējo ir sagaidījuši – klāt neesošu, toties milzu ekrānā klātesošu. "Berluskoni no jauna parādās saviem mācekļiem," – saka "La Repubblica".

Raidorganizāciju giganta "Mediaset" īpašnieks, kurš trīs reizes ir bijis Itālijas premjerministrs, divas desmitgades noturējis varu valstī ar gadu tūkstošos izsmalcinātu politisko kultūru. Sparīgais večuks ar krāsotiem matiem un vaska figūras seju piesaistījis daudzos līdzjutējus ar personības spēku un finanšu panākumu auru, ko nedrīkst novērtēt par zemu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!