Foto: EPA/LETA

Izraēlas ekspremjera Ariela Šarona ārstējošajiem ārstiem izdevies stabilizēt viņa spiedienu un sirds ritmu, tomēr viņa dzīvībai joprojām briesmas rada citu fizioloģisko sistēmu darbības traucējumi, svētdien žurnālistiem pavēstīja Telavivas klīnikas direktors Zeevs Rotšteins.

"Sirds ritms ir labāks, nekā bija, tas pats attiecas uz asinsspiedienu, bet pārējās organisma sistēmas mums neizdevās stabilizēt. Nevar teikt, ka mums būtu izdevies tikt galā ar krīzi. Šādā situācijā maz ko var izdarīt," sacīja Rotšteins, piebilstot, ka viena no lielākajām problēmām patlaban ir pieaugošā nieru mazspēja.

"Viņš cīnās kā lauva. Kareivis Šarons turpina cīnīties par dzīvību. Bet es nevaru teikt, ka es šorīt būtu noskaņots optimistiski. Iespējams, es esmu pat vēl pesimistiskāks nekā agrāk," sacīja slimnīcas direktors.

Rotšteins vēl ceturtdien paziņoja, ka pēdējās dienās novērota 85 gadus vecā Šarona vitāli svarīgo orgānu pieaugošā mazspēja. Pēdējos septiņus gadus Šarons atrodas komā. Ārsti uzskata, ka veselības stāvokļa uzlabošanās ir maz ticama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!