Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV ieviesusi sankcijas pret Venecuēlas valdības kontrolē esošo naftas kompāniju, raksta "Al Jazeera".

Plānots, ka sankcijas pret kompāniju "Petroleos De Venezuela SA" (PDVSA) bloķēs septiņus miljardus ASV dolārus vērtus aktīvus un ka Venecuēla nākamā gada laikā zaudēs eksporta ienākumus 11 miljardu ASV dolāru apmērā, ziņo medijs.

Sankcijas aizliedz PDVSA saņemt ieņēmumus no naftas, kas eksportēta ASV klientiem, kā arī iesaldē PDVSA vienību aktīvus.

Lēmums par sankciju ieviešanu sakrīt ar Venecuēlas opozīcijas līdera Huana Gvaido paziņojumu, kurā politiķis atklāja, ka pārņem kontroli pār Venecuēlas ārzemju aktīviem.

Pagājušajā nedēļā ASV un virkne citu valstu atzina Gvaido par Venecuēlas līderi. Vairākas Eiropas valstis paziņojušas, ka tās atzīs Gvaido par valsts pagaidu vadītāju, ja prezidents Nikolass Maduro līdz 3. februārim neizsludinās jaunas vēlēšanas. Savukārt Krievija, Turcija un Ķīna paudušas atbalstu Maduro valdībai.

Maduro sankcijas asi kritizēja, nosaucot tās par "kriminālām". Tāpat Venecuēlas līderis televīzijas uzrunā vērsās arī pie ASV prezidenta Donalda Trampa un aicināja viņu "novākt rokas no Venecuēlas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!