Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas galvaspilsētu Atēnas otrdienas, 9. jūnija, agrā rītā satricinājusi 5,2 balles stipra zemestrīce. Pagaidām netiek ziņots par postījumiem un cietušajiem, ziņo "The Guardian".

Tās epicentrs atradies jūrā starp Evijas salu un sauszemi. Atēnu Ģeodinamikas institūts precizē, ka tas atradies Ziemeļevijas līcī aptuveni 80 kilometrus uz ziemeļiem no Atēnām 5,8 kilometru dziļumā.

Grieķijas amatpersonas vēsta, ka epicentram tuvākajā lielajā pilsētā Halkidā, kā arī tās apkārtnē netiek ziņots par postījumiem vai cietušajiem. Grieķijā, kā arī blakus esošajā Turcijā zemestrīces ir bieža parādība.

Zemestrīce fiksēta plkst. 4.09 pēc vietējā laika.

"Šī zemestrīce notika tuvu zemes virskārtai un to Atēnās varēja ļoti labi just. Lai gan šajā vietā zemestrīces ir biežas, tās reti ir stiprākas par to, kāda tā bija šodien," seismologs un Zemestrīču plānošanas un aizsargāšanās organizācijas direktors Eftimioss Lekass. Viņš norāda, ka bijuši arī divi pēcgrūdieni, kas liecina, ka šobrīd nav vairs jāuztraucas par lielākiem postījumiem drīzā nākotnē.

Pēdējā zemestrīce ar upuriem Grieķijā fiksēta pirms gada, kad 24. maijā 6,9 baļļu stiprā zemestrīcē uz Grieķijai piederošās Lemnas salas bojā gāja viens cilvēks. Savukārt pēdējā traģiskā seismiskā aktivitāte Atēnās fiksēta 1999. gadā, kad sešu baļļu stiprā zemestrīcē bojā gāja 143 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!