Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Decembra sākuma Čečenijas galvaspilsētā Groznijā autoavārijā bojāgājušas ģimenes tuvinieki vērsušies pie republikas prezidenta Ramzana Kadirova ar lūgumu nesodīt notikušajā par vainīgu uzskatīto līdera brālēnu, vēsta portāls "Currenttime".

4. decembra naktī notikušā autoavārijā automašīna "Mercedes Benz" ieskrēja vieglajā auto "Žiguļi". kurā brauca trīs cilvēku ģimene ar bērnu. Žigulī esošā māte un meitiņa gāja bojā notikuma vietā, bet tēvs mira slimnīcā.

Aculiecinieki stāstīja, ka "Mercedes Benz", kurš lielā ātrumā ietriecies žigulī, vadījis Ramzana Kadirova brālēns un Šalinskas rajona vadītājs Turpals Ali Ibrahimovs ar iesauku Ātrais.

Ibrahimova apsardze pēc notikušā avārijas aculieciniekiem atņēmusi mobilos telefonus, lai internetā nenoplūstu avārijas attēli un video, ziņoja portāls "Kaukāzs. Reālijas".

Nākamajā dienā Ibrahimova vīri apstaigājuši avārijas vietai tuvākās mājās, pārbaudot, vai kādam gadījumā nav avārijas video.

Savukārt Čečenijas Iekšlietu ministrija vēlāk paziņoja, ka pie "Mercedes Benz" stūres atradās nevis Ibrahimovs, bet viņa otrās pakāpes brālēns.

Tikmēr 15. decembrī Ramzana Kadirova padomnieka Adama Šahodova "Instagram" kontā publicēts video, kurā bojāgājušās ģimenes radinieki lūdz Kadirovam nesodīt Ibrahimovu un neatcelt viņu no rajona vadītāja amata.

View this post on Instagram

A post shared by Мухьиббуль-Къуръан (@adam_shakhidov) on Dec 15, 2018 at 3:05am PST

Kadirovs, kurš, kā uzskata Krievijas opozīcija, ar Kremļa finansējumu ir radījis tikai sev pakļautu islāma valsti Krievijas Federācijas sastāvā, ir bieži ticis kritizēts par cilvēktiesību pārkāpumiem.

Jau iepriekš bijuši gadījumi, ka kritiku varai izteikuši cilvēki pēc tam redzami atvainojamies televīzijā vai Kadirova "Instagram" kontā, kas gan kopš pērnā gada nogales ir bloķēts saistībā ar Kadirova nonākšanu ASV sankciju sarakstā.

Atvainošanos Kadirovam 2016. gadā izteica arī Krievijas neatkarīgais deputāts Konstantīns Senčenko, kurš čečenu līderi bija kritizējis par budžeta naudas izsaimniekošanu. Jau tajā pašā dienā Groznijas TV ziņoja, ka Semčenko Kadirovam ir atvainojies. Nākamajā dienā Kadirova "Instagram" kontā tika publicēts video, kurā Senčenko paziņo, ka atvainojas Kadirovam, skaidrojot, ka rīkojies "emocionāli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!