Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas karaliene Elizabete II atrodas ārstu uzraudzībā Balmoralas pilī un ir bažas par viņas veselību, paziņojusi Bekingemas pils.

"Šorīt pēc turpmākas izvērtēšanas karalienes ārsti ir nobažījušies par viņas majestātes veselību un ir ieteikuši palikt medicīniskā uzraudzībā," karaļnama paziņojumu citē raidsabiedrība BBC.

Uz Balmoralas pili devies princis Čārlzs, Kornvolas hercogiene Kamilla un Kembridžas hercogs princis Viljams. Balmoralas pils atrodas Skotijā.

Uz pili devušies arī citi karaliskās ģimenes pārstāvji, tostarp princis Harijs ar sievu Meganu, savukārt rezidences ārpusēs sākuši pulcēties desmitiem cilvēku.

Paziņojums par 96 gadus vecās karalienes veselību nāk klajā pēc tam, kad trešdien viņa nepiedalījās tiešsaistes sēdē ar padomniekiem. Ārsti viņai ieteikuši atpūsties.

Britu karaļnama eksperts Roberts Hardmans BBC skaidro, ka šādi paziņojumi par karalienes veselību nav ikdiena. "Pils normālos apstākļos neziņo par karalienes veselību, ja vien tas nav nopietni," viņš norāda.

Premjerministre Liza Trasa paziņojusi, ka visa valsts ir ļoti nobažījusies par šīm ziņām. "Manas domas un cilvēku domas visā Apvienotajā Karalistē šobrīd ir ar Viņas Majestāti Karalieni un viņas ģimeni," teica Trasa.

Karaliene Trasu premjeres amatā apstiprināja Balmoralas pilī, lai gan iepriekš 70 gadu valdīšanas laikā ar jaunajiem premjerministriem parasti tikās Bekingemas pilī Londonā.

Elizabete II savā Skotijas rezidencē atrodas kopš jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!