Foto: AFP/Scanpix/LETA
Berlīnes mēre Franciska Gifeja tiek asi kritizēta par lēmumu aizliegt izmantot Ukrainas karogus 8. un 9.maijā, vēsta medijs “Politico”.

Šajos datumos Berlīnē tika konfiscēti Ukrainas karogi, taču daudzviet pilsētā bija redzami agresora valsts – Krievijas – karogi. "Šis bija apkaunojums Berlīnei," tā par notikušo izteicies Gifejas opozīcijas partijas Kristīgo demokrātu ģenerālsekretārs Stefans Everts.

"Berlīne pieļāva kļūdu, aizliedzot Ukrainas simbolus," 8.maija vakarā "Twitter" sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba. "Ukrainas karoga atņemšana miermīlīgiem protestētājiem ir uzbrukums visiem, kas šobrīd aizstāv Eiropu no Krievijas agresijas," viņš turpināja.

Reaģējot uz saņemto kritiku, Gifeja uzsvēra, ka karoga aizliegums attiecas tikai uz kara piemiņas vietām, nevis uz visu pilsētu. Viņas skaidrojums gan kritikas apjomu nesamazināja.

8.maijā arī cits Kristīgo demokrātu pārstāvis Roderihs Kīseveters, kurš iepriekšējā nedēļā apmeklēja Kijivu, kritizēja Ukrainas simbolu izmantošanas aizliegumu Vācijas galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!