Foto: Publicitātes attēli

Desmitiem iznīcinātas bruņutehnikas vienības haotiski pamestas upes krastā un tuvējos izdegušos koku puduros netālu no sagrauta pontontilta – tādas no gaisa uzņemtas fotogrāfijas šonedēļ izplatījās sociālajos tīklos. Ukrainas Aizsardzības ministrija savā "Facebook" ierakstā ceturtdien paskaidroja vien tik daudz, ka attēlos redzams ukraiņu artilēristu darba rezultāts, apturot okupantu mēģinājumu pārcelties pār Siverskijdonecas upei.

"Šeit jūs varat redzēt savvaļas dzīvniekus, kas atnākuši padzerties," kādu dramatisku attēlu ar izdegušiem bruņutehnikas vrakiem pie duļķainā ūdens līnijas komentē ukraiņu aktīvists un žurnālists Viktors Tregubovs. Savukārt Ukrainas Prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs notiekošo raksturoja ar vārdiem "jaunā Čornobaivka" (ciems Hersonas apgabalā, kur Ukrainas spēki vairākas reizes pēc kārtas iznīcinājuši Krievijas tehniku - aut.piez.).

Runa ir par notikumiem pie Bilahorivkas ciema Luhanskas apgabalā, kur okupantu spēki vairākas reizes centušies pārcelties pāri Siverskijdonecas upei. To nozīmīgumu apliecina arī britu Aizsardzības ministrija, savā piektdienas ziņojumā uzsverot, ka Ukrainas spēki veiksmīgi novērsuši pretinieka pārcelšanās mēģinājumu, nodarot būtiskus zaudējumus vismaz vienai Krievijas bataljona taktiskajai grupai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!