Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kā uzskata viens no redzamākajiem Krievijas opozīcijas līderiem un Kremļa kritiķiem Boriss Ņemcovs, Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā valstī īsteno intelektuālo terorismu, bet cilvēku galvās tiek implantēti meli.

"Tas pat nav informācijas karš pret krieviem - tas ir informācijas terors. Putins ir "izēdis" krievu cilvēka smadzenes," intervijā Lietuvas portālam "Delfi" stāstījis Ņemcovs.

"Ir notikusi Putina melu implantācija par Kosovu, par cīņu ar fašistiem un banderoviešiem, par huntu - vienkārši ir notikusi čekistu lādiņa implantācija liela skaita cilvēku galvās. Vispār tas ir intelektuālais terors.

Kāpēc jāmelo, ka tur [Ukrainā] ir fašisti-banderovieši, ka tur ir hunta, ka vara ir neleģitīma? Tas viss ir meli. Kāpēc jāsarīda? Tas ir tik nelietīgi un ciniski sarīdīt cilvēkus, bet pēc tam brīnīties - redz, kāda vēsture izrādījusies, fašisti sadedzinājuši.

Putins ir tiešā veidā atbildīgs par naida kurināšanu starp tautām," intervijā portālam teicis Ņemcovs.

Kremļa kritiķis šobrīd atrodas Viļņā, kur ieradies uz Austrumeiropas pētījumu centra rīkoto intelektuālo forumu. Pilnu interviju ar Ņemcovu krievu valodā var izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!