Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas lidsabiedrība "British Airways" svētdien daļēji atsākusi lidojumus no abām Lielbritānijas lielākajām lidostām – Hītrovas un Getvikas –, tomēr brīdina, ka reisu aizkavēšanās vai pat atcelšana var notikt, kamēr uzņēmums nebūs pilnībā atgriezies normālā darba režīmā.

Svētdien līdz plkst. 16 pēc Londonas laika ceturtā daļa lidojumu no Hītrovas bija atcelta. "British Airways" pauda cerību, ka tai Getvikā izdosies veikt darbu teju normālā režīmā, kā arī veikt vairumu Hītrovas reisu.

Dienas gaitā lidmašīnas turpināja izlidot no Hītrovas, tomēr lielākā daļa reisu aizkavējās. Ceļotājiem nācās sastapties ar kavēšanos arī Getvikā, tomēr šajā lidostā neviens reiss netika atcelts.

Lidsabiedrība ieteica pasažieriem nebraukt uz lidostām, ja viņu rezervācijas nav apstiprinātas.

Kā vēstīts, "British Airways" sestdien paziņoja, ka datorsistēmu problēmu dēļ visā pasaulē kavējas tās reisi, kā arī atcēla visus savus reisus no Londonas Hītrovas un Getvikas lidostām.

Vispirms tika paziņots, ka "British Airways" reisi no Hītrovas un Getvikas lidostām atcelti līdz pulksten 18, bet pēc tam aviokompānija pavēstīja, ka atcēlusi arī visus pārējos no šīm lidostām sestdien paredzētos reisus.

Lidsabiedrība arī paziņoja, ka datorsistēmas problēmas izraisījuši traucējumi elektroapgādē un uzsvēra, ka nav nekādu pierādījumu par kiberuzbrukumu, lai arī vairāki britu mediji izteica šādu pieņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!