Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukraina ir apstiprinājusi ziņas, ka bruņotie spēki sākuši uzbrukumu valsts dienvidos. Ukrainas karaspēks atguvis kontroli pār četriem ciemiem netālu no Hersonas, medijam CNN ziņojis kāds Ukrainas militārās nozares avots.

"Operācija sākās naktī ar masīvu apšaudi pret Krievijas pozīcijām un tās aizmuguri," sacīja avots, kura vārdu CNN nemin drošības apsvērumu dēļ.

"Galvenais uzbrukuma virziens bija uz Pravdinas ciemu. Mēs trāpījām kājniekiem no "Doneckas tautas republikas" un "Luhanskas tautas republikas"un viņi aizbēga. (..) Daudzi no Krievijas kājniekiem tika nogalināti un sagūstīti, un daudz okupantu militāro transportlīdzekļu tika iznīcināti," sacījis avots.

"Mēs esam atbrīvojuši četrus ciematus. Viņu pirmā aizsardzības līnija ir pārrauta trīs vietās", norādīja militārais avots. "Redzēsim, kas notiks tālāk. Mūsu mērķis ir Hersona," liecina avots.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!