Foto: TASS/Scanpix/LETA

Tadžikistānas prezidenta Emomali Rahmona (attēlā) māsas Kurbonbi Rahmonovas trīs dēli nežēlīgi piekāvuši veselības ministru Džamolidinu Abdullozodu, vēsta "Radio Svoboda" tadžiku valodas dienests. Incidents noticis 20. jūlijā uzreiz pēc 64 gadus vecās diktatora māsas nāves.

Saskaņā ar medija avotu stāstīto, Kurbonbi bija hospitalizēta ar Covid-19 un ārstējās Tadžikistānas prezidenta administrācijas Medicīnas centrā. Īpaši viņas dziedināšanai uzaicināti speciālisti no Vācijas, Krievijas un Uzbekistānas. Divas stundas pirms sievietes nāves viņi atzinuši par nepareizām vietējo ārstu izvēlētās metodes.

"Šis slēdziens izraisīja Kurbonbi Rahmonovas bērnu dusmas un sašutumu. Fahridins, Farruhs un Ziedali Safarovi uzreiz pēc mātes nāves uzbruka ārstiem un klātesošiem mediķiem-ierēdņiem. Nomierināt viņus spēja tikai Rustams Emomali, prezidenta vecākais dēls," apgalvo medija avots.

Visvairāk uzbrukumā cietis veselības un sociālās aizsardzības ministrs Abdullozoda, viņš saņēmis spēcīgu sitienu pa žokli, bet medicīnas centra vadītājs guvis galvas traumu. Ārsti guvuši vieglas traumas, medijam atklāja avoti Iekšlietu ministrijā un Veselības ministrijā. Neviena persona saistībā ar notikušo aizturēta nav.

Veselības ministrs pēc tam nepiedalījās preses konferencē, valstij saņemot no ASV 1,5 miljonus Covid-19 vakcīnu "Moderna" devu. Viņa vietnieks Šodihons Džamševs žurnālistiem apgalvoja, ka ministrs devies darba komandējuma ārpus Tadžikistānas un informāciju par ministra piekaušanu nosauca par baumām.

Diktatora Rahmona māsu apglabāja 21. jūlijā. Oficiāli par viņas nāves iemesliem nekas netika ziņots, taču pirms tam avoti informēja, ka viņa saslimusi ar Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!