Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu pretinieki pieteikuši 20. septembrī Diseldorfā demonstrāciju ar 50 000 cilvēku piedalīšanos, otrdien, 8. septembrī, paziņojusi Vācijas policija.

Policija gatavojas iesaistīties diskusijās ar organizatoriem par sabiedrības drošību, atklāja policijas preses pārstāvis.

Viņš neatklāja, vai demonstrāciju organizē grupa "Querdenken 711", kas jau sarīkojusi vairākus protestus pret ierobežojumiem, ko varasiestādes noteikušas cīņā ar jauno koronavīrusu.

Šī grupa pagājušajā mēnesī noorganizēja divas demonstrācijas Berlīnē, piesaistot desmitiem tūkstošiem cilvēku, un plāno vēl vienu šādu protesta akciju Konstancā 3. oktobrī.

Pagājušajā nedēļā Berlīnes pilsētas valdība noteica par obligātu masku valkāšanu visos publiskos pasākumus, kuros piedalās vairāk nekā 100 cilvēki.

"Querdenken 711" demonstrācijas Berlīnē 1. augustā un 29. augustā izpelnījās pretrunīgus vērtējumus, jo tikai dažiem dalībniekiem bija sejas maskas un netika ievērota sociālā distance.

Demonstrācijas tika kritizētas arī par galēji labējo ekstrēmistu, tostarp grupējuma "Reiha pilsoņi" klātbūtni. Šis grupējums noliedz moderno Vācijas valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!