Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijā Česteras tiesa piesprieda četru gadu cietumsodus diviem jauniešiem, kuri sociālajā tīklā "Facebook" izplatīja aicinājumus uz vardarbību nesen Anglijā notikušo nemieru laikā, vēsta BBC.

Izmeklēšana uzskatīja, ka 20 gadus vecais Džordans Blekšovs un 22 gadus vecais Perijs Sitlifs – Kīnans izveidoja sociālajā tīklā divas grupas, kas aicināja uz nekārtībām un marodierismu dažādās Česteras daļās, norādot, kur un kad jāpulcējas.

Neviens no šiem aicinājumiem nav pāraudzis grautiņos, taču šīs grupas "Facebook" tika izveidotas laikā, kad Londonu, Mančesteru un citas pilsētas pāršalca vardarbīgie nemieri, kurus organizēšanā aktīvi izmantoti arī sociālie tīkli un mobilie sakari.

Jau ziņots, ka Apvienotās Karalistes valdība uzdevusi vairākiem speciālajiem dienestiem palīdzēt policijai identificēt un atrast pagājušajā nedēļā galvaspilsētā Londonā un vairākās citās pilsētās notikušo grautiņu organizētājus un dalībniekus.

līdz šim policija aizturējusi vairāk nekā 2000 cilvēkus, kopumā pie atbildības varētu saukt vairāk nekā 3000 nemieru dalībniekus .

Vispirms nekārtības izcēlās Londonas Totenhemas rajonā, kur 4. augustā apšaudē ar policiju gāja bojā kāds 29 gadus vecs vīrietis . Mierīga protesta demonstrācija pie vietējā policijas iecirkņa pagājušajā sestdienā 6. augustā noslēdzās ar grautiņiem, veikalu izlaupīšanu un ēku dedzināšanu.

Nākamajās dienās tas, ko varas iestādēs nodēvēja par "kopētu kriminālo aktivitāti", pārsviedās uz citiem Londonas rajoniem un tad arī uz citām pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!