Ēģiptes civilās aviācijas ministrs ceturtdien noraidīja ASV un Lielbritānijas paziņojumus, ka Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofu Sinaja pussalā varētu būt izraisījusi bumba, norādot, ka līdzšinējie pierādījumi par to neliecina.

Izmeklētājiem "līdz šim nav pierādījumu vai datu, kas apstiprinātu šo teoriju" par lidmašīnā ievietotu bumbu, sacīja ministrs Hosams Kamals.

"Teorija par Krievijas lidmašīnas uzspridzināšanu nav balstīta uz faktiem," viņš sacīja.

"Ēģipte ir apņēmusies veikt pilnīgu un pamatīgu izmeklēšanu, lai pasaules acu priekšā noskaidrotu faktus," piebilda ministrs.

Kamals arī aizstāvēja Ēģiptes lidostu drošības situāciju, norādot, ka tās regulāri ir spējušas nokārtot Ēģiptes varas iestāžu un starptautisko organizāciju veiktās drošības pārbaudes.

"Visas Ēģiptes lidostas atbilst starptautiskajiem drošības standartiem," viņš paziņoja.

Jau vēstīts, ka ASV un Lielbritānija pieļauj, ka Krievijas lidmašīnas katastrofas iemesls ir tajā ievietota bumba.

"Bumba ir ļoti iespējams scenārijs," paziņoja kāda ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma. "Ko tādu darītu "Islāma valsts"," tā piebilda.

Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona birojs paziņoja, ka, "saņemot plašāku informāciju, mēs sākam bažīties, ka lidmašīna varēja nogāzties sprādzienbīstamas ierīces dēļ".

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" atkārtoti uzstāja, ka ir notriecis lidmašīnu, un mudināja skeptiķus pierādīt pretējo.

Lielbritānija un Īrija ir apturējusi reisus uz un no Ēģiptes Sarkanās jūras piekrastes kūrorta Šarmelšeihas, no kurienes sestdien ceļā uz Sanktpēterburgu devās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna "Airbus A-321", ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, bet 23 minūtes pēc pacelšanās nogāzās Sinaja pussalā. Katastrofā gāja bojā visi 224 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!