Foto: DELFI

Eiropas Komisija (EK) izteikusi ultimātu lielajām sociālo mediju platformām tikt galā ar naida runām, vai arī tām draudēs sods.

Platformas "Facebook", "YouTube", "Microsoft" un "Twitter" pagājušā gada maijā parakstīja Eiropas Savienības (ES) uzvedības kodeksu cīņai pret naida runas izplatīšanos internetā, solot 24 stundu laikā pēc sūdzību saņemšanas izskatīt saturu un vajadzības gadījumā dzēst.

Taču EK ceturtdien paziņoja, ka sociālie tīkli joprojām nestrādā pietiekami ātri, un tā pieņems normas, kas ļaus ES sodīt sociālos tīklus, ja tie tuvākajos mēnešos nerīkosies.

"Vairāk nekā 28% gadījumu tiešsaistes platformām ir vajadzīga vairāk nekā nedēļa, lai dzēstu nelikumīgo saturu," paziņoja EK digitālās sabiedrības un ekonomikas komisāre Marija Gabriela.

Kā pavēstīja EK, tā vēlas, lai kompānijas vairāk investētu naida runas pamanīšanā un strādā ar uzticamiem satura pārbaudītājiem, kuri zina, kas ir naida runa. Tā arī vēlas, lai kompānijas piestrādātu pie tā, lai dzēstie materiāli neparādās atkal.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!