Foto: Shutterstock

Eiropas Komisija (EK) ir iesūdzējusi Ungāriju ES augstākajā tiesā par to, ka tā esot pārkāpusi likumus par plašsaziņas līdzekļu brīvību un LGBTQ kopienas tiesībām, raksta portāls "Politico".

Komisija piektdien paziņoja, ka tā vēršas pret Ungāriju Eiropas Savienības Tiesā par atteikšanos atjaunot radio licenci neatkarīgajam Ungārijas medijam "Klubradio".

Ungārijai būs arī jāsastopas ar Eiropas tiesnešiem saistībā ar likumu, kas vērsts pret LGBTQ kopienu. Šī likuma mērķis ir neļaut bērniem un pusaudžiem piekļūt saturam un reklāmām par jautājumiem, kas saistīti ar LGBTQ.

EK apgalvo, ka Budapeštas darbības ir pretrunā vairākiem Eiropas telekomunikāciju, audiovizuālajiem un digitālajiem likumiem, tostarp Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvu un e-komercijas direktīvu. Savukārt likums par LGBTQ saturu pārkāpj arī būtiskus Eiropas pamattekstus — Līgumu par ES darbību un Līgumu par ES — un ES Pamattiesību hartu.

Briseles lēmums pieņemts pēc tam, kad tā paziņoja, ka Ungārijas paskaidrojumi nespēja mazināt EK bažas. Komisija pārkāpuma procedūras bija sākusi 2021. gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!