Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) pagarinās sankcijas pret Krievijas un Ukrainas fiziskajām un juridiskajām personām saistībā ar prokrievisko separātistu atbalstīšanu, trešdien pavēstīja bloka amatpersonas, kuras vēlējās palikt anonīmas.

"Ir politiska vienošanās; [amatpersonas] vienojās pagarināt sankcijas līdz nākamā gada martam," informēta amatpersona atklāja aģentūrai AFP pēc ES diplomātu tikšanās, kura tika paspriests šis jautājums.

Amatpersonas norādīja, ka ES dalībvalstis oficiālu lēmumu, domājams, pieņems pirms pašreizējo sankciju termiņa beigšanās 15.septembrī.

ES martā par sešiem mēnešiem pagarināja sankcijas pret 150 fiziskajām un 37 juridiskajām personām noteiktās sankcijas saistībā ar Ukrainas teritoriālās integritātes graušanu.

Šīs sankcijas skar vairākus Krievijas valdības locekļus, politiķus, parlamenta deputātus, uzņēmējus, augsta ranga amatpersonas, anektētās Krimas un pašpasludināto Luganskas un Doņeckas tautas republiku vadītājus.

Sankcijas attiecas arī uz dažām Krievijas un Krimas kompānijām un organizācijām, kā arī Luganskas un Doņeckas tautas republikās esošajiem paramilitārajiem grupējumiem.

Sankcijas paredz bankas kontu iesaldēšanu un iebraukšanas liegšanu ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!