Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) plāna gaitā, kas paredz bēgļu pārvietošanu no Grieķijas un Itālijas uz citām bloka dalībvalstīm, Grieķiju trešdien pametīs pirmie imigranti, pārsvarā tie ir sīrieši un irākieši, paziņoja Atēnas.

Premjerministrs Aleksis Ciprs agrā trešdienas rītā Atēnu lidostā tiksies ar 30 bēgļu grupu, pirms viņi brīvprātīgi dosies uz lidmašīnu, kas viņus tad nogādās Luksemburgā, teikts valdības paziņojumā.

Programmas sākšanas pasākumā piedalīsies arī ES imigrācijas komisārs Dimitris Avramopuls, kā arī Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs un Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Aselborns.

Šobrīd ES sāk īstenot plānu, kas paredz divu gadu laikā no Itālijas un Grieķijas uz citām dalībvalstīm pārvietot 160 000 imigrantu.

Plāns tiek īstenots, neraugoties uz to, ka četras ES Austrumeiropas dalībvalstis - Čehija, Slovākija, Ungārija un Rumānija - to noraidījušas.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 757 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!