Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas Savienība (ES) plāno paplašināt sankcijas pret Sīriju, pirmdien paziņoja ES "ārlietu ministre" Ketrina Ēstone, vēsta "RIA Novosti".

"Mēs gatavojamies paplašināt mūsu ierobežojumus (sankcijas) un stingri nosodām valstī notiekošās represijas," pirmdien Luksemburgā paziņoja ES augstā pārstāve ārlietās.

Iepriekš ES jau noteica aizliegumu piegādāt Sīrijai ieročus un policijas tehniku, kā arī aizliedza iebraukt ES teritorijā Sīrijas prezidentam un augstākās vadības pārstāvjiem un iesaldēja viņu finanšu līdzekļus Eiropā.

Eštone pauda sarūgtinājumu par Sīrijas prezidenta Bašara al Asada pirmdien izplatīto paziņojumu par sabotieru vēlmi radīt haosu valstī.

ES ārlietu ministri tikšanās laikā Luksemburgā pirmdien pauda atbalstu ANO ģenerālsekretāra aicinājumam nodrošināt godīgu, atklātu un efektīvu neatkarīgu izmeklēšanu par vardarbību Sīrijā. Ministri aicināja Sīriju izbeigt vardarbību pret demonstrantiem un opozīciju – nepārkāpt miermīlīgo akciju robežas.

ES aicina abas puses sākt nacionālo dialogu un nekavējoties ķerties pie politiskajām reformām.

Nemieri Sīrija sākās marta vidū, iedzīvotajiem protestējot pret pašreizējo valdību un pieprasot demokrātiskās reformas. Kopš nemieru sākuma pēc cilvēktiesību aktīvistu aplēsēm dzīvību zaudējuši vismaz 1300 civiliedzīvotāji, bet 10 tūkstoši cilvēku aizturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!